Što to papa Franjo donosi Bosni i Hercegovini?

Papa Franjo je najavio – neka pohod “onim dragim narodima bude ohrabrenje katoličkim vjernicima”, te da “pridonese učvršćivanju bratstva i mira”. Postavlja se pitanje kakvu snagu imaju poruke poglavara Katoličke crkve čija povijesna zbilja svjedoči o njenim krvavim tragovima. Što misliti ili reći o zločinima nad Bogumilima i onim kasnije počinjenim u ratovima na našim prostorima. Ne ponašaju li se čelnici Katoličke crkve kao da su kroz čitavu povijest bili na strani dobra i sada po svijetu nose taj barjak. Kao nagrada za povijesno djelovanje Katoličke crkve najavljuje se Papi Franji Nobelova nagrada za mir.

Tko to, zašto i u čije ime namjerno falsificira prošlost i gura u zaborav zločine učinjene od strane Katoličke crkve kod nas i u čitavom svijetu? Može li uopće mir i suživot zaživjeti dok krivci za patnje i zločine ljudi javno i odgovorno ne priznaju učinjena djela od strane institucije crkve. I to ne samo formalno, kao što je to učinio papa Ivan Pavao II. Iskreno pokajanje bilo bi preuzeti odgovornosti za povijesno poznate počinjene zločine nad ljudima i narodima. Zašto bi to bilo važno? Zato, što su svi zločini učinjeni u ime nauka crkvi, u ime Boga, a taj se nauk do danas nije promijenio! Tim činom pokazali bi poštovanje prema svim ljudima bez obzira na vjeroispovijest, ali i Boga u čije je ime najčešće to učinjeno. Također, to bi bio znak da su sadašnji crkveni čelnici spremni preispitati svoj dosadašnji nauk i uskladiti ga s Božanskim, koji bi trebao u svim aspektima biti u službi svom narodu. Ako Papa Franjo misli ozbiljno tada bi se trebao odreći (do sada to nije učinio) mnogo toga iz nauka Katoličke crkve, i tek onda može prozivati svoje biskupe koji žive i postupaju još po tom nauku.

Pitamo drage ljude u Bosni i Hercegovini znaju li tko plaća i koliko košta dolazak avionom, skupo osiguranje i sve ostalo što se bude događalo oko boravka pape Franje?

Udruga David

Hrvatska

Jedna misao o “Što to papa Franjo donosi Bosni i Hercegovini?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s