Franjo potvrdio: U raj primaju i životinje

Index.hr

Da bi utješio jednog dječaka kojem je uginuo pas, papa Franjo u svom je službenom obraćanju s Trga sv. Petra izjavio da (i) “životinje idu u raj”
Piše: M. Bani.

Četvrtak, 11.12.2014. 17:52

U NASTOJANJU da utješi jednog dječaka kojem je uginuo pas, papa Franjo u svom je službenom obraćanju s Trga sv. Petra izjavio da “životinje (također) idu u raj”.
Svoju je izjavu dodatno argumentirao nizom biblijskih citata, rekavši, kako prenosi Business Insider, između ostaloga i sljedeće: “Biblija nas uči da ova predivna stvorenja snažno utječu na naše živote… Jednoga dana vidjet ćemo ponovno svoje izgubljene ljubimce, i sve životinje, u vječnom životu. Raj je otvoren za sva Božja stvorenja”.
Javnost i mediji različito su reagirali na njegovu izjavu. Corriere della Sera dočekala je njegovu tvrdnju s ovacijama jer sad “postoji nada u spasenje i blaženstvo i za životinje”, dok je jedna tamošnja kompanija koja proizvodi magareće mlijeko za djecu poklonila papi dva magarca. Ipak, mnogi u njegovoj izjavi vide samo simboličan način na koji papa izražava svoju ljubav prema životinjama.


Inače, Crkva nije naklonjena ideji da životinje idu u raj, iako je Papa Ivan Pavao II jednom prilikom izjavio da “životinje imaju dušu” te da je “čovjek, kao Božje stvorenje, jednak svim drugim bićima”, no, prethodnik današnjeg pape, papa Benedikt XVI, svojevremeno je rekao da (ipak) “životinje nisu pozvane na vječni život”.
Kontradiktornost izjava crkvenih poglavara tako je još više produbila ovo pitanje, a dok se odgovorni ne dogovore da li da životinjama otvore ili zatvore vrata raja, nadajmo se da je barem dječak s početka priče koliko-toliko utješen

http://www.index.hr/black/clanak/papa-franjo-potvrdio-u-raj-primaju-i-zivotinje/789387.aspx

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s