Poziv na prosvjed

Datum objave: 28.8.2014.

Izvor: https://www.facebook.com/events/833783573308280/?ref=22

Poziv na prosvjed

Poštovane građanke i građani Republike Hrvatske,

pozivamo vas na prosvjed “Raskinimo vatikanske ugovore” koji će se održati dana 20. rujna 2014. u 14:00 na Cvjetnom trgu u Zagrebu! Dođite da zajedno pošaljemo poruku vlasti i cijeloj državi da je došlo vrijeme raskidanja štetnih Ugovora sa Svetom stolicom, Ugovora koji hrvatske građane preskupo koštaju, Ugovora koji nam godišnje uzimaju više od milijarde kuna, Ugovora zbog kojih ste kao većina hrvatskih građana pretvoreni u građane drugog reda, u kmetove o kojima političari i hijerarhija Katoličke crkve odlučuju bez uvažavanja vaše volje sklapanjem sporazuma iza zatvorenih vrata, daleko od očiju javnosti upravo zato što su odluke koje donose protivne vašim interesima. Zbog Vatikanskih ugovora nismo svi jednaki pred zakonom, Vatikanski ugovori omogućuju kleru privilegiran položaj pred hrvatskim sudovima i u javnim institucijama RH. Ako ne želite da o vašoj intimi, vašoj reprodukciji u vašim tijelima (medicinski potpomognuta oplodnja, upotreba kontracepcije), o odgoju vaše djece (“izborni” vjeronauk u javnim školama, uplitanje u predmete građanskog i zdravstvenog odgoja) odlučuje debelo povlaštena Crkvena hijerarhija, ako ne želite preskupo plaćati da vas biskupi iz bjelokosnih palača poučavaju skromnosti i poniznosti, ako se protivite licemjerju i političkom cinizmu, dođite na prosvjed i time pokažite svoj stav. Zamislite, što je hrvatska država mogla učiniti s milijardama kuna koje su otišle na zidanje velebnih crkava da su ti novci bili usmjereni nekamo drugamo? Bi li danas autoceste bile isplaćene? Bismo li imali modernu željezničku mrežu? Bismo li imali više škola, bolnica, vrtića? Bismo li imali više radnih mjesta? Bismo li izgradili više elektrana? Bi li nam plin i struja bili jeftiniji? Bi li porezi bili manji? Bi li vaša plaća bila veća?

Pozivamo sve udruge civilnog društva u Hrvatskoj da podrže ovaj prosvjed i pridruže nam se! Pozivamo i osobe iz javnog života, političare, aktiviste, borce za ljudska prava, književnike, novinare, umjetnike, znanstvenike, sveučilišne profesore, glazbenike, glumce, sportaše i ostale da nas također podrže i pridruže se prosvjedu. Posebno pozivamo umjetnike, karikaturiste, glazbenike i performere da sat vremena prije samog prosvjeda, od 13:00 do 14:00 sati na Cvjetnom trgu svojim umjetničkim izrazom obogate i začine ovaj događaj! Neka 20. rujan bude festival sekularnosti Republike Hrvatske!
No, da sve protekne savrseno neophodna je i dobra organizacija, a to, znamo, kosta. Mi smo gradjanska inicijativa, ne dobijamo nikakve, bas nikakve novce ni od koga, ni od Vlade, ni od Sorosa nit ikoga. Ostajete nam samo vi, nasi simpatizeri. Naime, da skup ispadne savrseno treba nam razglas i bina. Stoga smo otvorili donacijsku kampanju na indiegogo stranici. Ovim putem mozete donirati online (http://igg.me/p/914062/x/8486827). Ako svatko od vas donira makar 3-5 funti sto je jedna malo manja il veca runda u birtiji, to ce puno znaciti i to nam omogucuje da platimo razglas i malu binu te da jos malo ulozimo u promociju i transparente! Hvala vam od srca unaprijed!
Sekularna!
Organizatori:

Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku

Inicijativa “Nisam Vjernik”

Udruga “Protagora”

 

Podržavaju:

Udruga “Centar za građansku hrabrost”

Udruga “David”

Ženska mreža Hrvatske

Udruga “Antares”

 

Osobno podržavaju: Predrag Matvejević, Mani Gotovac, Rada Borić, Vesna Teršelić, don Ivan Grubišić, Boris Pavelić, Predrag Lucić, akademik Vlatko Silobrčić, Vedrana Rudan, Borivoj Radaković, Zrinka Pavlić i Amir Hodžić.

 

Medijski pokrivaju: Studentski radio i Radio 808

– See more at: http://www.protagora.hr/Clanak/Poziv-na-prosvjed/401/#sthash.1FhxFwno.dpuf

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s