Biskup izgradio svoj dvorac novcem prikupljenim za siromašne i djecom brojne porodice!

Iz svijeta:

Moris Hoblaj

Nakon što je crkvena komisija po nalogu Vatikana provela reviziju financiranja luksuznog biskupskog dvorca, Süddeutsche Zeitung, pozivajući se na ne još objavljene rezultate, javlja da je limburški biskup Tebartz-van Elst (Njemačka) svoj luksuzni dvorac izgradio i novcem prikupljenim za siromašne porodice s brojnom djecom. Konačni rezultat revizije predstaviti će u srijedu 20.02.2014. predsjednik Biskupske konferencije Njemačke Robert Zollitsch.

Süddeutsche Zeitung piše o organiziranoj biskupskoj „krađi“ novca siromasima pomoću vrlo kompleksnog sustava zataškavanja kojeg je izgradio sa svojim generalnim vikarom. Riječ je o velikom pritisku biskupa na svoje podčinjene koji su morali protuzakonitim metodama prebaciti novac iz zaklade St. Georgswerk na konto gradnje luksuzne rezidencije, a da to nitko ne primijeti.

Da se podsjetimo, predračun za gradnju rezidencije za biskupa Tebartz-van Elstbio je prvotno6 milijuna eura – no stvarni troškovi su se popeli na više od preko 30 milijuna. „Süddeutschen Zeitung“ govori čak o 40 milijuna eura.

Crkvena zaklada St. Georgswerk trebala je s kreditima i donacijama pomoći siromašnim porodicama s brojnom djecom kod gradnje ili kupovine kuća ili stanova.

Komentar: u Njemačkoj su velike kontrole, no izgleda ipak premale za financijske crkvene kriminalce, koji zlorabe ime Krist, kršćanstvo i Bog! No, kako se tek krade tamo gdje nema nikakvih državnih kontrola?

Jedna misao o “Biskup izgradio svoj dvorac novcem prikupljenim za siromašne i djecom brojne porodice!

  1. Cudno??? Na zalost ni prvi a niti zadnji put. To je sve zbog toga sto im se dosta toga ili presutilo ili oprostilo a i dan danas prolaze olako bez posljedica.
    Tko ima i od kuda ima moci ce manjariti kako zeli. Ajde neka netko od nas obicnih smrtnika pokusa tako nesto napraviti…

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s