Kardinal Joachim Meisner uvrijedio Muslimane

Iz stranih medija – Njemačka

Pripremio: Moris Hoblaj

Pred 800 «neokatolika», pred svojim dragim katolicima, kako ih je kardinal Meisner pozdravio, među ostalim, izrekao je slijedeće uvredljive riječi na račun Muslimana – citat: “Ja sam vam uvijek govorio, da mi jedna vaša porodica zamjenjuje tri muslimanske».

Riječ je o koelnskom nadbiskupu, kardinalu Meisneru. On je za njemačku crkvu, po rangu, iako nije predsjednik biskupske konferencije Njemačke, najveći crkveni autoritet. Njegov status u Njemačkoj odgovara otprilike, statusu kardinala Bozanića u Hrvatskoj. Općenito mišljenje javnosti je, da mu taj najviši autoritet unutar njemačke crkve nisu donijele kreposti; npr. njegov moralno-etički život po Evanđelju ili njegova inteligencija, već isključivo njegova dugogodišnja slijepa i besprijekorna pripadnost i poslušnost papi kao i aktivnosti u fundamentalističko-teološkim krugovima Katoličke crkve.

Tu tezu potvrđuje i činjenica da njegovi dragi katolici dolaze iz krajnje desnog-fundamentalističkog crkvenog i političkog krila, koji se zalažu za jednu čistu «katoličku obitelj».

Stoga, kardinalova izjava pred odabranom publikom nije plasirana slučajno ili nehotice, kako to on želi naknadno uvjeriti javnost, već namjerno i dobro promišljeno s ciljem istaknuti svoju «pravovjernost». Naime, mladi slušači, njih 800, mahom «neokatolici» pred kojim je to izjavio, pripadaju većinom krajnje sumnjivim desnim strujama u politici i Katoličkoj crkvi, kao što je to OpusDei, red braće Pia X i red Petrove braće. Njemački mediji podsjećaju svoje čitaoce da tzv. «neokatolici» nisu samo u njemačkim katoličkim zajednicama s krajne sektaškim metodama posezali za vlašću i time prouzročili veliki nemir, već to čine diljem svijeta. Mediji zaključuju da je upravo kardinal Meisner taj, koji je svojim dugogodišnjim homofobnim i islamofobnim istupima, ne samo u svojoj nadbiskupiji nego i diljem njemačkog govornog područja, otvorio vrata ekstremno desnim strujama tzv. «neokatolicima», kojima se i ovog puta zahvalio na «katoličko-vjerskom svjedočanstvu» i skrbi u osnivanju velike porodice.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s