U Zagrebu opet održana misa za zločinca Antu Pavelića: ” Tko želi moliti za njegovu dušu, neka to čini u tišini svog doma”

INDEX.HR

Piše: M.L.

U Zagrebu opet održana misa za zločinca Antu Pavelića: "Tko želi moliti za njegovu dušu, neka to čini u tišini svog doma"

Foto: Arhiva

U SAMOM središtu Zagreba, u bazilici Srca Isusovog u Palmotićevoj ulici, i ove je godine održana misa zadušnica za ustaškog zločinca, poglavnika NDH Antu Pavelića.

Aktivisti Građanske akcije, njih 30-ak, okupilo se ispred crkve u Palmotićevoj s ciljem sprečavanja održavanja mise. Svojim tijelima pokušali su blokirati ulaz u crkvu. Na misi se, prema procjenama aktivista, okupilo stotinjak ljudi, a cijela akcija Građanske akcije protekla je mirno.

“Nije bilo većih incidenata, bilo je naguravanja, dovikivanja i vrijeđana od strane fašista, ali policija nije morala intervenirati”, kažu iz Građanske Akcije. Njihov cilj danas bio je poslati jasnu poruku – Ante Pavelić ne pripada u javni prostor Hrvatske!

“Ne dozvoljavamo da se u centru Zagreba odvija protuzakonito veličanje fašističkih zločinaca. NE fašizmu u mome gradu! Ukoliko se ljudi žele moliti za dušu Ante Pavelića, mogu to raditi u tišini svoga doma”, poručili su aktivisti Građanske Akcije i Antifašisti Hrvatske.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s