KUMOVI SU NERVOZNI

Jutarnji list

TALIJANSKA MAFIJA ŽELI UBITI PAPU? ‘Prali su novac pod okriljem Crkve, a on im je objavio rat’

Autor: Antonija Handabaka

Objavljeno: 14.11.2013

Papa Franjo u opasnosti je od talijanske mafije jer je objavio rat korupciji i otvorio istragu Vatikanske banke, upozorio je viši talijanski tužitelj Nicola Gratteri, čovjek koji je na čelu borbe protiv kriminala na jugu zemlje. Grattieri je jedan od najpoznatijih talijanskih boraca protiv mafije koji pod policijskom zaštitom živi već 25 godina.

Prema njemu, Papina je kampanja uznemirila talijansko podzemlje čije su moćne organizacije dosad uživale u ugodnim odnosima s katoličkom crkvom. “Oni koji su dosad profitirali od moći i bogatstva vezanog za Crkvu sad su nervozni jer Papa ‘razgrađuje’ centre ekonomske moći u Vatikanu, izjavio je Gratteri.

On je čitavu svoju karijeru proveo baveći se kriminalnom organizacijom Ndrangheta iz Calabrije na dnu apeninskog poluotoka. “Ne znam mogu li nešto napraviti, no zasigurno o tome razmišljaju. Papa bi mogao biti u opasnosti jer ako bi talijanski ‘kumovi’ došli u poziciju da ga onemoguće, sigurno bi to pokušali napraviti, tvrdi Grattieri.

Crkva je dosad često zatvarala oči pred aktivnostima mafijaških skupina koje su prale novac i investirale pod okriljem Crkve, izjavio je on. Kao primjere suradnje mafije čiji se članovi deklariraju kao vrlo religiozni i katolici, naveo je biskupa koji je odbio javno kritizirati mafijaša i nakon što je osuđen pred Vrhovnim sudom te dopuštanje kćeri jednog mafijaša da se uda u vatikanskoj katedrali, a koja je čak dobila i papinski blagoslov.

Ovog ponedjeljka papa je održao misu na kojoj je gorljivo propovijedao protiv korupcije i kritizirao četir mafijaške organizacije navodeći kako od ljudi čin erobove. Pozvao je gangstere da se pokaju. Propovijed je održao dan nakon beatifikacije Don Giuseppea Puglisija, katoličkog svećenika kojeg je 1992. ubila Cosa Nostra.

http://www.jutarnji.hr/mafija-zeli-ubiti-papu-franju–uzdrmao-je-talijansko-podzemlje-koje-je-pralo-novac-pod-okriljem-crkve-/1139625/

 

Jedna misao o “KUMOVI SU NERVOZNI

  1. Poznata vam je zakletva jezuita.Oni žrtvuju svoje ljude,da bi pokazali svijetu da prave red u svoje vrste.Tako funkcioriraju i talibani. Svijetu nedajte se više nikada prevariti Jezuiti moraju nestati sa zemaljske kugle ,skupa sa svim religijama

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s