‘Vjeronauk ima važnu ulogu u gradnji dijaloga’

Večenji list

Autor:
Irena Kustura

Objava: 12.12.2013

SUSRET NA KAPTOLU

Kardinal Bozanić ravnateljima je poručio da je njihova zadaća i odgoj mladih

Postali smo dio Europe koja se ujedinjuje, zato je važno objedinjavati sjećanja na bogatu simboličko religioznu i kršćansku baštinu kojom se stoljećima gradila Europa, ali i hrvatska kultura. Ako netko tu činjenicu ne prihvaća, nije u stanju graditi dijalog i odgajati učenike za međusobno poštovanje i uvažavanje.

 

Škola koja pripada svima treba svim naraštajima prenositi osjećaj i odgovornost za kulturnu baštinu u čijim je korijenima kršćanstvo duboko upisano – kazao je danas kardinal Josip Bozanić ravnateljima vrtića, osnovnih i srednjih škola te obrazovnih institucija na tradicionalnom predblagdanskom susretu.

 

U gradnji dijaloga, prema njegovim riječima, važnu ulogu ima vjeronauk, “prostor istinskog dijaloga između vjerskog i školskog znanja”. Citirajući papu Benedikta XVI., kardinal Bozanić upozorio je da je naše društvo puno konfuzije, nesigurnosti i sumnji, iskrivljenih slika i obescijenjenih vrednota te da je zadaća škole, osim obrazovanja, i odgoj mladih generacija kojima se u svemu tome teško snaći.

Osim obitelji, koja je u odgoju mladih na prvom mjestu, važnu zadaću imaju nastavnici i ravnatelji. – U ozračju u kojem često ne nailazite na razumijevanje, priznanje i institucionalnu potporu želim vas ohrabriti da sačuvate motivaciju – kazao je kardinal Bozanić.

Opaska Uredništva Davida: Brza reakcija kardinala Bozanića na prijedloge don Ivana Grubišića. Što je slijedeće -Iustitia et pax na čelu sa biskupom Košićem. Za očekivati je da slijedi obračun i degradacija Grubišića.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s