Crkvena revolucija u Hrvata

Politički i ostali analitičari špekuliraju o akterima referenduma i to najviše o Željki Markić i njenim sposobnostima, misleći pri tome na 750000 sakupljenih potpisa za referendum. Glasnogovrnik crkve, “Glasa koncila” Ivan Miklenić zaključenje kako bi Željka Markić mogla osvojiti i vlast na sljedećim parlamentarnim izborima.

Miklenić (čitaj: Crkva) svoje oduševljenje temelji na tome da je na referendumu “ZA” zaokružilo 946.133 birača, a na parlamentarnim izborima Kukuriku koalicija  je dobila 977.478 glasova.

Nadalje citiramo Glas Koncila:

“Kada se ti brojevi stave u odnos birača koji su se odazvali na svoju građansku dužnost, onda je očita nadmoćna pobjeda građanske inicijative “U ime obitelji” koja je dobila 65,87 posto glasova onih koji su izašli na birališta, a Kukuriku koalicija samo 41,08 posto glasova onih koji su glasovali”, slavodobitno računa Miklenić dodavši da inicijativa U ime obitelji ima 24,79 postotaka više od Kukuriku koalicije.”

Čini se da Crkva i neki mediji namjerno manipuliraju građanima prodajući im maglu. Nije li slavna pobjeda na referendumu od premoćnih 65,87 posto glasova tek postotak od jedne trećine građana izašlih na referendum. Zašto se ne govori o velikom debaklu Crkve koju navodno podupire 86,28 posto stanovništva RH. Gdje su nestali i zašto 2 mil. 751,01 katolika (3 mil. 697,143 katol. iz zadnjeg popisa stanovništva – 946133 katolika koji su glasali “za” = 2mil. 751,01 katolika koji nisu podržali refer.) koji nisu podržali referendum.

Više od 2/3 katolika nije podržalo inicijativu da “Brak kao životna zajednica žene i muškarca” treba unijeti u Ustav RH. Ne pokazuje li to da više od dvije trećine građana, katolika ne podržava ekstremnu politiku Katoličke crkve i ne slažu se sa njihovim inicijativama i naprosto ih ignoriraju.

Nije Željka Markić pokrenula inicijativu po pitanju braka, nije ona sakupila dovoljan broj potpisa da dođe do referenduma, nije ona zaslužna za pobjedu na Referendumu. Ona kao i mnogi njeni pomagači samo su instrument crkve koja je zaslužna za komplet logistiku, financije (novac državnog proračuna) i pobjedu na referendumu.

Pirova pobjeda i ustvari poraz Katoličke crkve razjarila je biskupe. Crkva se sve više mora suočavati sa činjenicom da je podržava manje od jedne trećine njenih vjernika, što je potpuno izbezumljuje. Da su kardinali i biskupi svega toga jako svjesni, najočiglednije govore njihovi istupi i napadi na aktualnu vlast, koju žele što prije svrgnuti iz straha da ne izgube za ostali svijet nevjerojatne povlastice. Govori mržnje katoličkog svećenstva prelaze sve granice dobrog ukusa i najčešće bi trebali kazneno odgovarati. No, to je neizvedivo, jer su većina sudaca katolici koji su dužni po svjetonazoru svoje vjere prvo poštivati kanonski zakon a tek onda Ustav RH.

Otvorena katolička revolucija koju biskupi provode u Hrvatskoj nezabilježena je u svijetu. Pozivanje na balvan revoluciju i rušenje vlasti, koju je izabrala većina građana, crkva priziva baš u ime te većine katolika, dakle i u ime onih dva milijuna i sedamsto pedeset tisuća katolika koji su je bojkotirali na proteklom referendumu o braku a koji su na izborima svoj glas dali vladajućoj koaliciji.

Aktualna vlast, pod teškim teretom života i ekonomske krize u kojoj se nalaze građani, nema snage da se suprotstavi toj crkvenoj ofenzivi i uglavnom se oglušuje, ne smatrajući to trenutnom opasnošću. Potezi koje biskupi vuku samo u posljednjih godinu dana itekako bi trebali zabrinuti sadašnje vladajuće ali i mnoge ljude u društvu koji sve to promatraju s priličnom ravnodušnošću.

Napadi na sustav obrazovanja, obitelj, nacionalne manjine, ljudska i ustavna prava te državne institucije Vlade i Predsjednika Republike, od Katoličke crkve sa svrhom nametanja svoga svjetonazora svim građanima RH itekako bi trebao biti poziv na uzbunu, jer se požar rasplamsao i bez pravovremene intervencije teško će ga se poslije moći gasiti.

Postavlja se pitanje zašto pravosudne i policijske institucije promtno reagiraju na govor mržnje na nogometnim tribinama ili na poruke Indexa preko Hrvatske zastave a šute na u svijetu nezapamćene objede na državne dužnosnike Sabora, Predsjednika i Vlade. Nije li to direktni napad na institucije države i sam narod koji ih je izabrao!?