Župnik: Htjeli smo zaraditi na zemljištu zbog obnove crkve, ali biskupija je naredila da prodamo Željki Markić

Index.hr

Piše: R.I

ŽUPNIK iz Suđurđa na Šipanu, don Slavko Grubišić, potvrdio je za Dubrovački dnevnik da je Dubrovačka biskupija pokretačici inicijative U ime obitelji Željki Markić, 2010. godine prodala nekretninu i zemljište od preko 4600 kvadrata za milijun i 140 tisuća kuna što ispada mizernih tridesetak eura po kvadratu.

Zabranila im Biskupija

“Vi, novinari ste pravi lažovi! Zemljište oko kuće nije koštalo 100 eura po kvadratu kako ste vi napisali, nego 10 eura po kvadratu. Mi smo prvotno željeli prodati zemljište radi novaca koji su nam bili potrebni za obnovu mjesne crkve, ali nam je Biskupija to zabranila, te je naposljetku odlučeno da se proda Željki Markić”, kaže don Grubišić.

Agenti za nekretnine tvrde da bi se ova vrhunska vila nakon obnove dala prodati i za 10 milijuna kuna, a minimalno za milijun eura, jer bogati kupci ne gledaju koliko nešto košta, nego je li vrijedno, a ova vila s bazenom, nogometnim igralištem, pogledom na more i maslinikom, svakako spada u vrh ponude.

Željka je sjajna…

“Znam je dobro, ona je sjajna osoba. Gade mi se novinari koji je sad napadaju. Naša djeca sa Šipana igraju se na njenom igralištu i to je, za sve nas, jedno veliko osvježenje”, rekao je Grubišić opravdavajući potez Crkve.

Biskupija ne želi odgovarati na pitanja novinara

Index je Dubrovačkoj biskupiji poslao upit u kojem smo, između ostalog, tražili da nam otkriju po kojoj je cijeni imanje na Šipanu prodano firmi Željke Markić. Na pitanja o svom poslovnom odnosu s firmom Sermon d.o.o. Dubrovačka biskupija ne želi odgovarati.

“U pravilu ne dajemo odgovore na na novinarska pitanja o ekonomskom poslovanju Dubrovačke biskupije prije 19. ožujka 2011. godine, odnosno prije preuzimanja upravljanja biskupijom sadašnjeg biskupa. Također, u pravilu ne odgovaramo niti na pitanja koja se tiču drugih fizičkih i/ili pravnih osoba, a zbog zaštite njihovih poslovnih i privatnih interesa”, stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz biskupije.

Jedna misao o “Župnik: Htjeli smo zaraditi na zemljištu zbog obnove crkve, ali biskupija je naredila da prodamo Željki Markić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s