Glas biskupa

Opet se prolomio glas biskupa na početku 17. sjednice biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine u varaždinskom Biskupskom ordinarijatu. Vapaj kardinala Josipa Bozanića i biskupske svite: “Brak je životna zajednica žene i muškarca i čudno je što se moramo zalagati da se to definira;” ili “Ljudski nazadujemo, na referendumu glasujte ZA”. Nadalje, “sve kojima je na srcu brak i obitelj pozivam da izađu na referendum i daju glas ZA brak kao životnu zajednicu žene i muškarca. Dakle, mi smo ZA!”

Ljudi crkve započeli su ovu harangu pljačkanja hrvatskog naroda. 48 milijuna kuna za nešto što već postoji ugrađeno u zakonu RH. (https://david-udruga.hr/razno/2013/11/21/obiteljski-zakon-nn-11603/)

Teško se oteti dojmu da sve to što se događa oko priznanja braka u zajednici muškarca i žene, zapravo ima sasvim drugu pozadinu i ciljeve. Crkva nikada u prošlosti, pa ni danas, nije gradila i ne gradi ništa kratkoročno. Uvijek su u pitanju krupni zalogaji koji se ne temelje na interesu naroda, već u vlastitom interesu crkve. Sada se već vide smjernice kuda sve to vodi – no, pričekajmo, nećemo dugo trebati čekati! Odgovore ćemo dobiti od same crkve.

Ne može proći niti jedno biskupsko zasjedanje bez spoticanja o komunizam. Ovaj puta želi se doći do popisa žrtava komunističkog sustava i bila bi to hvale vrijedna inicijativa kada bi crkva tražila i popis žrtava stradalih od strane same crkve.

Sve to funkcionira kao mantra; što se više ponavlja ona time postaje sve stvarnija u ušima slušaća. Katolička crkva “zaboravlja” na čijoj je strani bila u drugom svjetskom ratu a i nažalost po nju, povijesne činjenice je demantiraju.

Jedna misao o “Glas biskupa

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s