Biskupi se opet guraju gdje im nije mjesto: Izađite na referendum i podržite Željku Markić!

index.hr

Biskupi se opet guraju gdje im nije mjesto: Izađite na referendum i podržite Željku Markić!

Piše: Hina

Foto: Hina

HRVATSKA biskupska konferencija (HBK) danas je pozvala “sve vjernike i ljude dobre volje” da 1. prosinca izađu na ustavotvorni referendum o definiciji braka i odgovore potvrdno na referendumsko pitanje.

“Mi, biskupi Hrvatske biskupske konferencije pozivamo sve vjernike, kao i sve ljude dobre volje, da izađu na referendum te na pitanje – Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca? – odgovore ‘ZA'”.

Biskupi drže kako je to u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima te s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda i većine drugih hrvatskih građana i navode da se “potvrdnim odgovorom na referendumsko pitanje ne ugrožavaju drugačija osobna opredjeljenja”.

Osim što potiču sve vjernike da iziđu na referendum, pozivaju ih i na molitvu za brak i obitelj, za mir i boljitak domovine i svih njezinih građana.

U priopćenju iz Tiskovnog ureda HBK podsjećaju da je Hrvatski sabor odredio da se 1. prosinca održi narodni ustavotvorni referendum o definiciji braka na temelju potpisa koje je prikupila građanska inicijativa ‘U ime obitelji’.

A kako ćete vi glasati?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s