PAPA O KORUPCIJI Neki zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more

tportal.hr

Datum objave: 12.11.2013

Autor: P. S./The Independent

Papa Franjo održao je strastvenu propovijed u kojoj je osudio korupciju kod onih koji doniraju crkvi, ali kradu od države, javlja The Independent

Papa Franjo je tijekom jučerašnje strastvene propovijedi citirao je odlomak iz Biblije u kojem stoji kako neki grešnici zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more.

Katolički vjerski vođa je rekao kako kršćani koji su donirali novac za crkvu, ali su ga ukrali od države vode ‘dvostruki život’ i da su grešnici koji bi trebali biti kažnjeni, piše The Independent.

Citirajući evanđelje po Luki u Novom zavjetu, Papa je rekao: ‘Isus kaže da bi bilo bolje za njega da mu se stavi kamen oko vrata i da ga se baci u more! Jer tamo gdje je obmana, Duh Božji ne može biti.’

Iako nije izravno spomenuo korupciju unutar Katoličke crkve, u svojoj propovijedi opisao je one koji su uključeni u korupciju kao ‘okrečene grobove koji izvana izgledaju lijepi, ali su iznutra puni mrtvačkih kostiju i truleži’.

U petak je u svojoj propovijedi također osudio korupciju prozvavši roditelje koji su novac stekli mitom ili korupcijom da su ‘izgubili svoje dostojanstvo’, a svoju djecu hranili ‘nečistim kruhom’, prenosi The Independent.

Primanje mita usporedio je i s drogom.

‘Ljudi postaju ovisni o mitu’, rekao je Papa.

Komentar redakcije:

Čini se kako je citat odlomka iz Biblije  pape Franje  u kojem stoji kako ‘neki grešnici zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more’ (potiće iz Starog zavjeta) u javnosti primljen  sa simpatijama  . Druga papina usporedba  ‘okrečeni grobovi koji izvana izgledaju lijepi, ali su iznutra puni mrtvačkih kostiju i truleži’ su Isusove riječi upućene svećenstvu.  Nadamo se da papine poruke nisu upućene samo ljudima van crkve već i svima unutar crkve. Svakoga tko daje izjave i upute o življenju, moralno  obvezuje da se sam drži i živi po tim uputama. Budući je papa poglavar jedne crkve, pratit ćemo hoće li on uspjeti napraviti reda u svojoj crkvi!

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s