UCJENA VJEROUČITELJA ‘Od djece traže dokaz da im je obitelj glasovala ZA ili će ih rušiti!’

Jutarnji list

Autor: Goran Penić

“Vjeroučitelji ucjenjuju djecu kako će pasti godinu ako im u tjednu nakon održavanja referenduma ne pokažu fotografiju na kojoj se vidi da su njihovi roditelji, braća, sestre, prijatelji glasali “ZA” – piše u prijavi koja je stigla i na mail naše redakcije

Prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobila je danas prijavu jedne profesorice engleskog jezika iz Splita u kojoj se tvrdi da tamošnji vjeroučitelji u osnovnim i srednjim školama prijete učenicima da neće dobiti pozitivnu ocjenu ukoliko njihove obitelji ne glasuju “ZA” na predstojećem referendumu o braku.

“Vjeroučitelji ucjenjuju djecu kako će pasti godinu ako im u tjednu nakon održavanja referenduma ne pokažu fotografiju na kojoj se vidi da su njihovi roditelji, braća, sestre, prijatelji glasali “ZA” – piše u prijavi koja je stigla i na mail naše redakcije.

Ako je u Splitu ovako…

Ta profesorica tvrdi da je i osobno svjedočila pritisku vjeroučitelja povodom referenduma koji je na inicijativu “U ime obitelji” Sabor raspisao za 1. prosinca. Poziva nadležnu inspekciju da što prije obavi nadzor kako bi se kaznili vjeroučitelji koji na ovakav način, kako ona tvrdi, ucjenjuju svoje učenike.

“Ovim se krši nekoliko odredbi zakona, kao i etička načela prosvjete kao profesije koja bi trebala biti politički neutralna. Ako je u Splitu ovakva situacija, vjerujem kako je u izoliranijim sredinama još gore” – zaključuje profesorica.

Ministar: Nedopustivo!

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta potvrdili su da su dobili prijavu takvog sadržaja. Ministar Željko Jovanović rekao je kako je nedopustivo da vjeroučitelji rade pritisak na djecu povodom referenduma, a prosvjetna inspekcija obećala je da će ispitati slučaj. Naravno, ako su informacije točne.

Jedna misao o “UCJENA VJEROUČITELJA ‘Od djece traže dokaz da im je obitelj glasovala ZA ili će ih rušiti!’

  1. jedini nacin da se Katolicka Crkva odrzi je nasilje ….. bilo bi idealno za njih kada bi smjeli uvesti inkviziciju i lomace ,,,,, na srecu , sekularni , svjetovni zakoni nas stite od toga……

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s