Učestalo i masovno napuštanje crkve njemačkih katolika!

Iz stranih medija;

Moris Hoblaj,

Nakon učestalih skandala pedofilije svećenstva i rasipnosti biskupa vjernici se masovno ispisuju iz Katoličke crkve. Kao razlog navode da se osjećaju prevareni i zavedeni od svoje crkve, koju su prepoznali ne Kristovom, ne božjom, nego čisto svjetovnom institucijom, kojoj je jedina briga u ime Boga i Krista skupiti od sve manje imućnog naroda što više bogatstva, ugleda i vlasti.


Gotovo da nema dana a da njemački mediji ne bi javljali o sve masovnijem bježanju vjernika iz Katoličke i Protestantske crkve. Samo prošle godine svih istupa zajedno bilo je preko 260.000. Razlozi su različiti, no najviše je onih vjernika koji navode za razlog zločinačku pedofiliju i zaštitu pedofila od crkvene hijerarhije. Daljnji razlog je čuvanje i skupljanje crkvenog bogatstva ubiranjem crkvenog poreza i državnih subvencija iz kase poreznika koje momentalno iznose preko 15 milijardi Eura godišnje. Razlozi su i luksuzni i sve nemoralniji život klera i to na račun novca vjernika i nevjernika, a u doba materijalne krize gdje velika većina pučanstva ne zna kako povezati kraj s krajem.


Tako se samo u Koelnu u rujnu i listopadu ove godine iz crkve ispisalo 571 vjernika. U Osnabrücku i Bremenu su se u rujnu i listopadu ove godine istupi drastično povećali. München javlja 1250 ispisa vjernika u listopadu, a 602 u rujnu. U Regensburgu se u listopadu ispis vjernika utrostručio te dosegao broj 147 vjernika.


Doznaje se da je npr. u biskupiji Limburg od 2008 godine pa do danas istupilo 25.000 vjernika iz crkve i to zbog skandaloznog ponašanja biskupa Tebartz-van Elsta, zvanog Skandalozni. Skandalozni zato, jer ga je papa Franjo povukao iz javnosti i naredio mu privremeno i prisilno boravište u bavarskom samostanu Mettenradi radi rasipanja novca ( preko 30 miliona Eura ) za gradnju svoje palače. Bilo je objavljeno da je samo za namještaj svoje kuhinje i kupaonice potrošio preko 280.000 Eura – za kadu u kupaonici platio je preko 15.0000 Eura. Osim toga i zbog kaznene prijave na hamburškom sudu radi davanja lažnih izjava njemačkoj javnosti.


Nijemci su disciplinirani narod i kada prepoznaju da ih netko vara i obmanjuje u nečije ime kao npr. u crkvi u ime Boga i Krista, onda postaju konzekventni. To potvrđuje i službena statistika katoličke biskupske konferencije, koja javlja da je npr. godine 2011 bilo 118.288 istupa iz crkve, a 2012 u godini otkrivanja zločinačke pedofilije u Njemačkoj čak 126.000 istupa.

Crkveni analitičari i moderni teolozi sve su češće mišljenja da Katoličkoj i Protestantskoj crkvi, u dogledno vrijeme prijeti propast u sektaštvo ako ne provedu obnovu po uzoru učenja i življenja Isusa Krista.


Izvori: Spiegel i http://www.gmx.net/themen/nachrichten/panorama/tebartz-van-elst/90ataf6-zahl-kirchenaustritte-schnellt#.A1000146

 

2 misli o “Učestalo i masovno napuštanje crkve njemačkih katolika!

  1. crkvene pljacke nisu od jucer.. one se dogadjaju vec 1700 godina .. nikakva reforma crkve nije moguca osim da ukine samu sebe…. tek tada bi bila vjerodostojna ….. .. da jednostavno nestane s lica zemlje ….. to je kriminalna institucija koja je na neukosti ljudi kroz stoljeca stjecala bogatstvo i opirala se obrazovanju i naucinim dostignucima na svim poljima ……..

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s