Istup biskupa Pozaića ukazuje na ekstremne oblike licemjerstva katoličkog klera u Hrvatskoj

Veliki njemački pisac i mislilac Johann Wolfgang von Goethe  u svoje je vrijeme rekao: “licemjernost katoličke crkve poprima ekstremne oblike“. Ako bi on  danas bio živ i kojim slučajem čuo propovijed biskupa Pozaića na dan katoličkih „svih-svetih“ i to na temu zločinačkih ideologija u Hrvatskoj i pranju mozga narodu od strane nekih vladajućih stranaka i hrvatske vlade, onda bi  najvjerojatnije napisao isto. No, ovaj puta sa puno većim slovima i važnim dodatkom u kojem bi priznao da je doduše kasno, ali da je ipak prepoznao da se diktatura licemjerstva Katoličke crkve temelji na poganskim svećeničkim religijama, a nipošto, kako to oni propovijedaju, na učenju Isusa Krista.

Sigurno bi naveo razlog da njihova «sveta odjeća» i „sveta mjesta“ i rituali ne služe za promicanja Božje istine, etike i morala, već jedino i ciljano „mamonskoj-infiltraciji“ s kojom, ako je suditi prema njihovim javnim istupima, riječima i djelima, prisiljavaju vlade da im pod svaku cijenu osiguravaju ugrožene povlastice i poseban položaj u Hrvatskoj po potrebi  i izvan svih zakona i ustavnosti suverene Republike Hrvatske!

Očito je da ne mare za javnim i sve glasnijim razmišljanjem naroda da nijedno svećenstvo, posebno katoličko, ne služi istini, božjim zapovijedima i Evanđelju Isusa Krista nego djelima, ritualima i življenjem poznatim drevnim poganskim bogovima kao što je Baal – Mamon.

Slučaj biskupa Pozaića, njegovo već poznato inkvizicijsko huškanje mržnje protiv drugačije mislećih i vjerujućih može se bez većih dokazivanja ocijeniti kao akt  izrugivanja etike, morala, života, kao  i izrugivanje i izdaja Otkupiteljskog djela Isusa Krista, koji je svojima apostolima po smislu rekao; „Ako želiš biti prvi onda služi najmanjem od mojih“.

No pape, biskupe i svećenstvo taj Isusov duhovni poziv  nikada nije interesirao pa se stoga u njihovoj instituciji nakupilo mnogo skandala, ubojstava, neslobode ali i nevjerojatnog blaga o kojem već godinama izvještavaju slobodni svjetski mediji kada pišu o  crkvenim otimačinama, ucjenjivanju, prisvajanju državne i narodne imovine, o pranju novca, luksuznom životu papa, biskupa, svećenstva i o crkvenoj pedofiliji.

Ne može se reći da biskupa Pozaića čini nešto drugačijim od ostalih hrvatskih biskupa, ali on je jedan od svjetlijih i u neku ruku originalnijih primjera kako su se biskupi uvijek ponašali prema onima koji su se usudili na bilo koji način proturječiti nazoru crkve. On uzvikuje bojne povike slične onima koje su  farizeji uzvikivali na suđenju Isusa od strane  inkvizitora: «Oni nisu s nama i stoga su zločinci i zahtijevamo u ime naroda da se zločinačka ideologija pogubi, pardon, uništi».

Istup  biskupa Pozaića je također dokaz da svećenstvo kroz čitavu povijest nije ni za dlaku promijenilo svoje metode u uništavanju njoj nepodobnih, odnosno opasnih državnih sustava ili pojedinaca.

Čime opravdati ili objasniti  drskost biskupa koji optužuje onu istu legitimno izabranu vlast, koja mu gradi velebne palače, osigurava luksuzni život, plaća kuharicu i čistačicu, dok većina naroda skapava od siromaštva. Nadalje, on optužuje i sam narod da podliježe zločinačkoj ideologiji i pranju mozga i to samo zato jer se vlada, u smislu ustavnosti, suprotstavlja katoličkim vjerskim propisima koje je kler svojim lakajima na čelu s papom nedemokratski natovario na leđa da bi održao svoju moć u smislu provođenja papinske i crkvene diktature.

Pozaić vidi da je ugrožena crkvena doktrina koja glasi da vjera neukog puka raste samo kada se «autoritet“ Katoličke crkve održava uvjeravanjem da je Bog stvorio  veličanstvene crkvene građevine i da je svatko dužan pod prijetnjom vječnog prokletstva vjerovati dogmama i  da su pape, biskupi i svećenici Bog na Zemlji od kojih   ovisi spas duše svakog čovjeka. Ako si u crkvi za Boga si, ako si izvan nje protiv njega si.

Pozaić zna da je malo onih koji im to vjeruju i zna da bi mogao doći kraj crkvene diktature.
Stoga, ako netko počne narodu govoriti da je slobodan i da može misliti i govoriti slobodno bez obzira što svećenstvo propovijeda, onda se i on, Pozaić osjeća dužan braniti crkveno carstvo koje se, u mnogo čemu, suprotstavlja suverenoj državi. No, on bi ipak trebao prepoznati znakove tj. da su vremena crkvenog carstva već davno prošla, odnosno, da ljudi sve više shvaćaju da je Bog slobodni Duh i da želi da su tu istu slobodu priskrbe njegova djeci, svi ljudima na ovoj Planeti.

No, činjenica je da biskupa Pozaića ne interesira što je rekao Isus niti ono što mu momentalno govori i u javnosti celebrira njegov vrhovni glavar „sveti otac“ papa Franjo. On živi i radi po nekim pseudo virtualnim, ali opasnim zakonima hrvatskog katolicizma koji je, ako je suditi po praksi njegove crkve „de facto“ u službi boga  „Baala“ a ni počemu Krista! To znači, da se mora boriti  protiv zločinačkih ideologija, tj. protiv drugačije mislećih i vjerujućih pa ako zatreba i dezinformacijom, odnosno, lažima!

Pitanje za kraj: ima li izlaza  za vladu Republike Hrvatske iz te inkvizicijske crkvene močvare? Najpodobniji izlaz bi bio onaj kojeg savjetuje apostol Ivan u Otkrivenju; »Iziđi iz nje, moj narode da ne budeš sudionikom  njezinih zločina.“

Moris Hoblaj, sociolog i teolog

Jedna misao o “Istup biskupa Pozaića ukazuje na ekstremne oblike licemjerstva katoličkog klera u Hrvatskoj

  1. popove interesira jedino lagodan zivot bez motike .. to je jedina istina …. to pokazuju i dokazuju svojim ponasanjem ….. popovi i crkva su zadnji koji bi imali pravo drzati prodike o moralu i istini … istinskom vjerniku ne treba (institucija) crkva za obozavanje, a niti Bogu (ako ga ima) ne treba ….

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s