Biskup na Mirogoju: U Hrvatskoj je na djelu kulturalna revolucija, ispiru nam mozak

 

DNEVNIK.hr

, 01.11.2013.

 

  • Autor: D.M.

Zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić na Mirogoju je ustvrdio da je u Hrvatskoj u tijeku ‘kulturalna revolucija’ te da je na djelu ‘konspirativna i javna destrukcija’ stupova zdravog društva.

Pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić predvodio je danas misno slavlje povodom Svih svetih u crkvi Krista kralja na zagrebačkom Mirogoju.

>> Valentin Pozaić: I nacisti su na vlast došli putem izbora, Hrvatskoj treba nova Oluja

>> Jovanović: Nekima nedostaje mozak; Matić: Rebića i Pozaića u generale!

U svojoj je propovijedi govorio o Blaženstvima, navodeći kako su ona u prvom redu ‘obećanja koja nas svojim sadržajem uvode u jedan novi svijet, u svijet univerzalnih vrednota, često potpuno različit od ovoga svijeta u kojem živimo’.

Blaženstva su, prema Pozaiću, na svoj način i Isusova biografija, ali i ‘temeljna usmjerenja Isusovih učenika, putokaz kojim treba ići, (…) kriteriji prosudbe za razlikovanje onoga što je dobro za čovjeka pojedinca, obitelji i društvo; za ono što je Bogu ugodno, a za čovjeka radosno’.

Rekao je da su Blaženstva ‘jeka najdubljih težnji naše duše’, da ona ‘donose istinsku radost, mir duše i prijateljstvo’ te da su ujedno i utjeha te ispit savjesti.

Zatim je citirao Isusa, koji je kazao da su Blaženstva za ‘nedužne, za ‘ovce među vukovima’, za svijet dobra protiv zla, za svjetlo nasuprot tame, za mir u svijetu nemira’. Lucifera je nazvao prvim pokretačem revolucije zla u srcu i u svijetu, koji odbacuje Blaženstva i njihov blagoslov, tj. ‘nudi Babilon, Sodomu i Gomoru, ratove i progone, uništene obitelji i domove, izbjeglice u nepreglednim mnoštvima’.

‘Ako je Bog odbačen, prestaju vrijediti i naravni i Božji zakon, gubi se i čovjek i obitelj i narod. Kada laž zamijeni istinu: zlo postaje lijepo, grijeh privlačan, a sveto izrugano’, upozorio je Pozaić.

U nastavku svoje homilije pomoćni biskup zagrebački upotrijebio je prilično oštar rječnik. ‘Čovjek Blaženstava pozvan je da progovori svaki put kad istina postane predmet trgovine, kad ‘Dizanje ruku’ u ime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima. Blaženstva rađaju preobrazbu duha i srca, ne prevrat’, rekao je.

‘Iz prevrata, kulturalne revolucije, ishode: obiteljski i društveni lomovi, prezir ljudskog života na njegovu početku i kraju, odbacivanje prvog biblijskog blagoslova ‘Rastite i množite se’, a umjesto kulture života harači pošast smrti’, dodao je.

Pozaić je naveo da je od lani u Hrvatskoj nestalo 209 razreda ili 5.240 učenika. ‘Jesu li to blaženstva, blagoslov, sreća i budućnost Hrvatske?’, upitao je.

‘Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna: razaranje ustanova – nosivih stupova zdravog društva, među kojima su brak i obitelj; umjesto zdravog odgoja, nameće se ideologija pranja mozga, zatupljivanje savjesti, prezir roditelja i njihovih prava’, kazao je Pozaić.

‘Oni koji žive Blaženstva susreću progone: kršćanofobija poprima bolne razmjere u svijetu, i u Lijepoj našoj domovini, a manifestira se putem kulturalne revolucije: izopačenje ljestvice vrednota; pobrkani su sredstva i ciljevi, vrednote i vrijednosti, ono što se može kupiti i prodati, i ono što nema cijene: osoba, savjest i sloboda, čast i dostojanstvo’, rekao je još Pozaić.

Kazao je da se obilježavanjem blagdana Svih svetih potvrđuje ‘ljepota i uzvišenost iskonske, integralne vizije čovjeka stvorena na sliku Božju’. ‘Muško i žensko, i njih dvoje bit će jedno tijelo, i darivat će nove živote, stvarati brak i obitelj po Božjem naumu za vlastito osobno dobro, za dobro naroda i čovječanstva, za ljudski grad na zemlji i za Božji grad na nebu’, rekao je.

Pred kraj propovijedi dodao je da Crkva, ‘premda obilježena slabostima svojih putnika iznutra, udarana progonima i nevoljama izvana, plovi sigurno u sigurnu luku spasa, jer na njezinom je kormilu Krist Pobjednik’.

 

 

 

2 misli o “Biskup na Mirogoju: U Hrvatskoj je na djelu kulturalna revolucija, ispiru nam mozak

  1. Katolicka Crkva i popovi su zadnji koji imaju pravo govoriti o postenju i moralu. KC je kriminalna institucija koja traje vec 1700 godina. Tjesi me da se u EU svega 25% stanovnika izjasnjava kao vjernici, odnosno pripadnici organizirane religije. U povijesti su upravo krscanske zemlje, odnosno “krscani” u ima Boga pocinili najstrasnije zlocine. Japan, npr. je drzava s najduljim zivotnim vijekom svog stanovnistva (80) godina prosjek, a takodje i zemlja s najmanje kriminala na svijetu. U Japanu je najrasirenija religija sintoizam i budizam … dakle , za katolike krscane oni su pogani.

    Sviđa mi se

  2. KC vec 1700 godina ispire mozak ljudima i sprecava napredak u znanosti, odvratno je cuti da taj lik govori o ispiranju mozga…… u svakom slucaju i treba isprati mozak od smeca koje nam je KC kroz stoljeca pohranila u svijest i mozak, definitivno treba izbaciti i isprati mozak od njihovih odvratnih i bolesnih dogmi.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s