“Moćnici se poigravaju sudbinama nemoćnih, više nećemo znati ni smjeti reći je li dijete muško ili žensko”

Index.hr

Piše: Hina

"Moćnici se poigravaju sudbinama nemoćnih, više nećemo znati ni smjeti reći je li dijete muško ili žensko"

Screenshot: HRT

SPLITSKO makarski nadbiskup mons. Marin Barišić pozvao je danas u Mariji Bistrici na obranu obitelji, kao temelja života i društvenog poretka, upitavši “hoćemo li, ako se iz korijena stvarnosti iščupa istina, postati plutajuća civilizacija?”

Ako prepustimo polje kulture, društva i obitelji bez budućnosti istine, hoćemo li uopće smjeti pitati je li dijete muško ili žensko, jesu li mu roditelji otac i majka ili su mu roditelji samo slova A i B, te neke brojke, upitao je nadbiskup predvodeći svetu misu na 21. hodočašću vojno-redarstvenih snaga Republike Hrvatske i BiH u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici.

Dužnost nam je na sve što se oko nas događa tražiti odgovor neba, rekao je mons. Barišić, dodavši kako treba reagirati i djelovati u duhu vjere.

Upitao je nismo li već postali ‘dezerteri i umirovljenici vjere’ te poručio kako vjera znači i molitvu i djelovanje, odnosno duhovnost i etičnost.

Naglasio je da za kršćane ne postoji mirovina jer nikad nije kasno postati vjernik.

Vjera je najviše blago i bogatstvo, rekao je nadbiskup Barišić, te poručio vojnicima, redarstvenicima, vatrogascima i braniteljima da budu branitelji obitelji, jer je ona temelj društva koje čuvaju.

Branite temelj života i društvenog poretka jer je obitelj njegov temelj, naglasio je splitsko-makarski nadbiskup, podsjetivši kako su branitelji nesebično tijekom Domovinskog rata svojom žrtvom stvarali slobodu.

Istaknuo je i kako vjera daje snagu čovjeku da se može suprotstaviti snagama zla.

Kada bismo imali vjere u našem društvu bi se događala čuda, jer vjera nemoguće čini mogućim, kazao je.

Mons. Barišić naglasio je također kako vjera nije trgovački odnos čovjeka s Bogom, nego vjera potiče rad s ljubavlju, te donosi slobodu i dostojanstvo čovjeku.

Budite svjedoci vjere i povjerenja u svojim obiteljima, poručio je splitski nadbiskup vojnim hodočasnicima.

Svetu misu koncelebrirali su vojni biskup Juraj Jezerinac i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić.

Misi su, uz okupljene hodočasnike i vjernike nazočili i predstavnici državnih vlasti – izaslanik predsjednika Republike general Drago Lovrić, ministar branitelja Predrag Matić, u ime Ministarstva obrane Višnja Tafra, Ministarstva unutarnjih poslova Everin Tanković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te predstavnici povijesnih postrojba i braniteljskih udruga iz Domovinskog rata.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mocnici-se-poigravaju-sudbinama-nemocnih-vise-necemo-znati-ni-smjeti-reci-je-li-dijete-musko-ili-zensko/704595.aspx

 

2 misli o ““Moćnici se poigravaju sudbinama nemoćnih, više nećemo znati ni smjeti reći je li dijete muško ili žensko”

  1. mons. Marin Barišić ima pravo nametati svoje stavove i stavove crkve vjernicima, a ne onima koji ne vjeruju ili pripadnicima drugih vjera .. svaki covjek je vjernik na svoj nacin .. svi mi vjerujemo u nesto… netko u djeda mraza , netko u krisnu, netko u alaha, netko u vjestice, netko u vraga, a netko u ono sto se eksperimentom moze dokazati … dakle ne postoje nevjernici .. svatko ima pravo na svog boga u kojeg vjeruje pod uslovom da ne ugrozava pravo drugog da vjeruje u sto zeli i svoja vjerovanja agresivno ne namece drugima. neka svatko financira svoje vjerske pastire u skladu sa svojim potrebama i zeljama……

    Sviđa mi se

  2. slažem se sa VLATKOm,naprimjer u američkoj vojsci postoje kapelani za sve vjernike.i kapelice,gdje različite vjere i religije odrađuju,ajmo reći,svoje rituale.a onda ajmo svi skupa na posao ljudi moji…
    pitam se u sovk+je osobno ime,dali vbranitelj koji nije katolik ima pravo kako i katolik.do sad apo mojim iksutvima a osjetio sma i na vlastitoj koži,teško…mi smo u EU većneko vrijeme tehnički ali smo tehnički u 20 stoljeću.a po ljudskim pravima,to nebih komentirao.imam i dobra iskustva ali ima i loša.najgore m je iksustvo kad sam slučajno na fejsu vidio da me moji suborci,koji su mi lizale stopala prij,sada pišu gadarije o meni.a sve na religioznoj osnovi.a kad se vidimo oči u oči,onda se grade fini.e lijepa naša,samo da sam znao di ovo vodi.nebi ti nene vidjela.nisama se ja borio zato da moje dijete ne smije u zadru nosutui majicu na dinama,ne smije reći da nije katolik.sva sreća pa nisu svi takvi ni ovdje

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s