Župnikov grijeh? Vjernice kažu da ih pipka i nagovara na blud

24sata.hr

Srijeda, 18. 9. 2013. u 19:00, zadnja izmjena prije 2 sata i 31 minutu    Piše: Hajrudin Merdanović

zupnikov-grijeh-vjernice-kazu-da-ih-pipka-i-nagovara-na-blud-900x600-20130937-20130918170506-7f3cddd8cd6952e43b3006e779ba4169

Na vratima crkve su zalijepili letak Hajrudin Merdanović/24sata

Župljani Vižinade u letku traže smjenu župnika Alojzija Bafa. On je seksualno nesputan i ne pridržava se celibata, piše u letku koji je osvanuo i na vratima crkve

Mi smo skupina intelektualaca, roditelja i župljana Vižinade i obraćamo vam se s molbom da smijenite župnika Alojzija Bafa i dodijelite nam novog. On je seksualno nesputan i ne pridržava se celibata. Više naših župljanki pokušao je seksualno zavesti… Nama ga je dosta, trpimo ga 33 godine. Vrijeme je za novog, normalnog i kvalitetnog župnika, a ovog umirovite. U protivnom ćemo poduzeti zakonom dozvoljive mjere štetnije za našu Crkvu, dio je podužeg letka koji je proteklog tjedna osvanuo na nekoliko mjesta u Vižinadi, pa i na vratima crkve na mjesnom groblju Božje Polje.

Nitko nije reagirao


Isti letak vjernici su poslali Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Međutim, nitko nije reagirao.

Govoreći o svećenikovim metodama nagovaranja župljanki na grijeh, mještani tvrde kako je Baf prilično maštovit. Jedna metoda je da ženama prilikom rukovanja svoju ruku odmah prisloni na njihove grudi.

– Meni je to jednom učinio kad sam došla na razgovor za krštenje mlađe kćeri. Zgrozila sam se i odgurnula ga. On nema nikakvih kriterija. Da se nabacuje ženama njegove dobi, iskreno, ja mu to ne bih zamjerila toliko koliko se on nabacuje svim uzrastima. Pa i moja kći mi je prije nekoliko godina sva usplahirena rekla: ‘Mama, gospodin me dira za grudi’ – rekla nam je ogorčena 44-godišnjakinja iz Vižinade i dodala da u vrijeme ispovijedi svećenik mijenja taktiku:

– On se samo koncentrira na grijeh ‘Ne zgriješi bludno’. Pitao me sve detalje: ‘Kako se seksaš, koliko puta, koristiš li kontracepciju, varaš li muža, samozadovoljavaš li se, zadovoljavate li se ti i suprug oralno, gledate li porniće…’

– To je đavolji posao, izmišljotina – odgovara Alojzije Baf (80), svećenik iz Vižinade. Vremešni dušobrižnik iz malog istarskog gradića već je godinama trn u oku župljana.

U ime spolnog odgoja: Djecu učim što smiju, a što ne smiju raditi

– Djeci u školi nastavnici predaju o spolnom odgoju. Objašnjavaju im i tumače sve, a mi kao svećenici dužni smo reći gdje je tu istina, što se smije, kako i koliko pristupati tom delikatnom pitanju tako da djeca znaju što je, a što nije grijeh –  kaže svećenik Baf.

Nakon objave ovog skandala iz Vižinade javile su nam se nove žrtve. Njihove ispovijesti pročitajte u tiskanom izdanju 24sata u četvrtak.

http://www.24sata.hr/sokantno/zupnikov-grijeh-vjernice-kazu-da-ih-pipka-i-nagovara-na-blud-332830

Jedna misao o “Župnikov grijeh? Vjernice kažu da ih pipka i nagovara na blud

  1. To je strasno, mada su sve to sitnice prema onom sto se je dogadjalo u srednjem vijeku za vrijeme inkvizicije. Zahvaljujuci svjetovnim zakonima koji onemogucavaju Katolicku crkvu da provodi svoje naume, lomace vise ne gore i ne moramo se bojati da nam inkvizicija moze pokucati na vrata.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s