Antifašisti Bozaniću: Prestanite više izjednačavati fašizam i komunizam!

Index.hr/mobile

“PRESTANITE više izjednačavati fašizam i komunizam!”, osnovna je poruka koju je savjet antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske odaslao kardinalu Josipu Bozaniću.

Piše: Me.M.Foto: Goran Mehkek (Cropix) 

“PRESTANITE više izjednačavati fašizam i komunizam!”, osnovna je poruka koju je savjet antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske odaslao kardinalu Josipu Bozaniću te velikodostojnicima Crkve u Hrvata. Povod za ovakvu otvorenu poruku Bozaniću bilo je kardinalovo obraćanje vjernicima u Mariji Bistrici kao i cjelokupno djelovanje katoličke crkve u posljednje vrijeme koje ide u smjeru nastojanja da se izjednači fašizam i komunizam.
Predsjednik Savjeta antifašista Daniel Ivin kaže da nitko ne negira da je u komunizmu bilo zločina, no nedopustivo je uspoređivati fašizam s komunizmom. Na današnjoj konferenciji za novinare Ivin je naglasio kako ovakvim postupanjem Crkve oni prestaju biti duhovna organizacija već postaju politička organizacija.

“Tražit ćemo da se temeljito istraži ponašanje Crkve u Hrvatskoj u Drugom svjetskom ratu”, naglasio je danas Ivin dodajući da se malo zna da je veliki broj svećenika bio aktivan u partizanskim jedinicama. Antifašisti poručuju i kako rezolucija Vijeća Europe iz 2006. o zločinima komunizma nigdje ne uspoređuje fašizam i komunizam.
“Štoviše rezolucija u jednom dijelu naglašava da su postojale komunističke partije koje su dale svoj doprinos izgradnji demokratskih procesa u Europi”, zaključio je Ivin.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s