Papa smijenio nadbiskupa u Dominikanskoj Republici pa ga smjestio na tajno mjesto: Istražuju ga zbog pedofilije!

Index.hr/mobile

U VATIKANU su šutjeli o smjeni ambasadora Vatikana u Dominikanskoj Republici, nadbiskupa Josefa Wesolowskog!

Piše: R.I.Foto: nuria.com.do

U VATIKANU su šutjeli o smjeni ambasadora Vatikana u Dominikanskoj Republici, nadbiskupa Josefa Wesolowskog! Tek nakon što je lokalni državni tužitelj izvijestio da je u tijeku istraga nad njim zbog pedofilije, glasnogovornik Vatikana potvrdio je kako su ga povukli iz zemlje, no nije želio govoriti o kakvim se optužbama radi. Kako javljaju strane agencije, mjesto na kojemu se nakon odlaska iz Dominikanske Republike, nepoznato je.

Umjesto njega, o tome za što se optužuje Papinog izaslanika, govorio je  Francisco Dominguez Brito, državni tužitelj u Dominikanskoj Republici. On je kazao kako je istraga u početnoj fazi te da se ispituju navodi koje su objavili lokalni mediji, a prema kojima su Wesolowski i njegov kolega i prijatelj seksualno iskorištavali dječake.

“Nećemo dozvoliti nikome da Crkvu i druge religijske institucije iskorištavaju kao štit da bi činili kriminalna djela, pogotovo prema djeci”, dodao je Brito.

Dominikanska televizija objavila je nedavno kako je Wesolowski spavao u svojoj kući na plaži u istoj sobi s nekoliko dječaka koji su bili ministranti. Također, nekoliko lokalnih stanovnika tvrdilo je kako je dječake kod nadbiskupa dovodio njegov kolega, također poljski svećenik, Alberto Gil Wojciech.

 

 

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=698695

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s