Crkva želi izvući novac od nautičara, zanima ih posao postavljanja tisuću prepaid bova

Index.hr/mobile

ZA VELIKI projekt ACI-ja o uvođenju sustava prepaid bova preko kojih bi se omogućilo preko tisuću vezova širom uvala na Jadranu i to bez izgradnje čvrstog uporišta, zainteresirana je i Crkva.

Piše: I.Ć.Foto:  Božidar Vukičević (Cropix)

ZA VELIKI projekt ACI-ja o uvođenju sustava prepaid bova preko kojih bi se omogućilo preko tisuću vezova širom uvala na Jadranu i to bez izgradnje čvrstog uporišta, zainteresirana je i Crkva. Tu informaciju potvrdila nam je i Uprava ACI-ja.

Nova radna mjesta na prepaid bovama

“Mons. Miro Gabrić bio je prisutan na prvom sastanku na kojem je ACI-ju prezentirana ideja projekta Adria bove i gdje je gospodin izrazio želju Crkve da se putem tog projekta omogući otvaranje novih radnih mjesta te potakne daljnji razvoj lokalnog gospodarstva u otočnim sredinama”, stoji u službenoj potvrdi ACI-ja na upit Indexa o tome koliko je u projekt “inteligentnih bova” uključen Kaptol.

Naime, projekt “Adria bove” u vlasništvu je tvrtke Sinergos Ekeo koja je u više navrata prezentirala projekt ACI-ju. Jedan od prioriteta danas već bivšeg direktora Brune Bonifačića bila je upravo provedba ovog projekta i to na način da zajedno s tvrtkom Synergos osnuje zajedničku tvrtku u kojem bi ACI imao većinski udio.

Kaptol iza Synergosa?

“Ovim projektom bi dosadašnja praksa divljih privezišta u kojima nije moguća kontrola priveza, u kojima država ne ostvaruje prihode i u kojima nautičari namjerno ili nenamjerno  onečišćuju i sidrenjem uništavaju prirodno bogatstvo hrvatskog Jadrana prerasla u jedan legalan i kontrolirani  nautički sustav privezišta u zaštićenim uvalama koji bi višestruko pridonio razvoju nautičkog turizma Hrvatske. Projekt pretpostavlja i uključivanje lokalnih zajednica koje bi pružile podršku u sferi održavanja čistoće uvala, kontrole priveza, odvoza smeća sa brodova, te putem angažiranja lokalnih tvrtki u segmentu pružanja dodatnih usluga nautičarima”, rekli su nam u ACI-ju dodajući da ACI nije ušao u poslove s tvrtkom Synergo Eko, već je poslovnim modelom razmatrana mogućnost osnivanja nove tvrtke u kojoj bi ACI imao značajno veći kontrolni paket.

Projekt “prepaid bova” ili “inteligentnih bova” krenuo je još za vrijeme prošle Vlade, a tada je taj projekt “gurao” potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević koji je bio zadužen za investicije. Index je u posjedu zapisnika jednog od sastanaka gdje je Dario Lovrić direktor Synergosa zastupao mons. Mija Gabrića koji je bio zauzet zbog drugih obveza.

Predsjednik Uprave ACI-ja Bruno Bonifačić, čija se smjena očekuje danas tijekom dana, prezentirao je projekt inteligentnih bova kao gotovo rješenje, no nitko zapravo u Vladi ni u upravi nije znao za detalje istog projekta.

Bonifačićeva smjena

Inače, Bonifačičevu smjenu najavio je Index sredinom lipnja uslijed kadrovske bitke stranaka u koaliciji. Tada smo napisali da je u ACI kao član Uprave doveden Dražen Nikolić navodno uz blagoslov vrha SDP-a, a to su Zoran Milanović i njegova savjetnica Zinka Bardić. Nikolić je napustio unosno mjesto predsjednika uprave Reiffeisen Consultinga kako bi od 1. ožujka karijeru nastavio kao član uprave ACI Cluba i to za puno manja primanja.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=688538

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s