‘Štite zločince, a kod Siska slave te ubojice kao neke antifašiste’

Vecernji.hr

OBJAVA: 23.06.2013 / 18:22

Biskup Vlado Košić napao je aktualnu vlast na misi na jami Jazovki

Stvorila se, putem najutjecajnijih a izopačenih medija u RH, slika kako tako svi misle i kako se svi tako trebaju ponašati – rekao je Košić.

Piše: Darko Pavičić

Predvodeći misu za stradale u jami Jazovka na Žumberku, biskup sisački mons. Vlado Košić rekao je da je aktualna vlast odnarođena, kako štiti i veliča (komunističke) zločince te slavi ubojice kao velike antifašiste.

Biskup Košić rekao je, kako prenosi Ika, da posvuda vidimo i znamo da nisu nestali tvorci komunizma “koji su ubijali, sijali strah i zatirali u ime svoje ideologije sve hrvatsko, katoličko i domoljubno”.

– Na žalost, oni ne žive samo nekim skrovitim životom u Hrvatskoj, daleko od javnosti, okajavajući svoje grijehe i zločine, nego su oni upravo u današnjoj Hrvatskoj na prvim mjestima, oni vode našu zemlju, oni su gospodari medija – a to znači: oni kroje istinu, oni zavode naš jadni narod i danas, kao što su ga vodili u propast tolikih prošlih desetljeća. Lašci i zavodnici.

Biskup se zapitao, javlja Ika, i tko to smije štititi zločine i zločince, i to još posljednji tjedan prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, te nije li baš to ovaj pokušaj da se odbace uhidbeni nalozi za počinitelje ubojstava nad Hrvatima u Njemačkoj u doba komunizma, a koja su izvršena nad nevinim ljudima samo zato što su voljeli svoju domovinu i željeli joj slobodu.

– Ali, nažalost, to se danas nama događa: štite se zločinci, dapače oni se čak i veličaju, pa štoviše od sviju se traži da im se poklone. Tim tužnije je što se danas u Brezovici kod moga Siska slave ovi ubojice kao neki veliki antifašisti, donositelji napretka i bolje budućnosti. Kako je samo bilo znakovito i žalosno gledati našeg predsjednika koji je prije nekoliko godina doveo svoga bivšeg kolegu iz susjedne države na Ovčaru, a kad su došli na stratište, majke poginulih čiji ostaci leže u tom grobištu okrenule su im leđa. Ima li jače simbolike od ove? A zašto na ovo stratište nitko od naših vlasti još nije došao? Odgovor je više negoli jasan. Meni se čini da je naša aktualna vlast posve odnarođena, protiv svoga vlastitoga naroda. Ali nisu to samo pojedinci. Stvorila se, putem najutjecajnijih a izopačenih medija u RH, slika kako tako svi misle i kako se svi tako trebaju ponašati – rekao je Košić.

http://www.vecernji.hr/vijesti/stite-zlocince-a-kod-siska-slave-te-ubojice-kao-neke-antifasiste-clanak-573831

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s