Željka Markić – carica konfabulacije

tportal.hr

Datum objave:
17.6.2013 8:55

Zadnja izmjena:
19.6.2013 8:56

Vezane teme

Foto: tportal.hr / tportal.hr tportal.hr

Da, ugrožava me mogućnost sklapanja istospolnih brakova. Ako ja svojoj djeci neću moći reći da sam im majka, nego roditelj jedan ili roditelj dva, onda me to ugrožava – izjavila je Željka Markić, liderica homofobne referendumske inicijative kojom se brak kao zajednica muškarca i žene pokušava pretvoriti u ustavnu kategoriju.

Izjava savršeno dobro pokazuje da za referendum nema nikakva racionalnog razloga, odnosno da njegovi pokretači i dalje svoje prave razloge skrivaju od javnosti. Njihov se pokret zasniva na iracionalnim konstrukcijama. Željka Markić posve je izmislila opasnost da bi priznavanje istospolnih brakova bilo što mijenjalo u statusu onih tradicionalnih, heteroseksualnih. Ideja o roditelju jedan i dva notorna je laž. Slične je vrste i dilanje straha kako bi gay brakovi mogli dovesti do propasti civilizacije.

Nitko ne ugrožava Željku Markić, ni kao čovjeka, ni kao ženu, ni kao roditelja, ali njen referendum kojim se heteroseksualni brak želi ugraditi u Ustav ugrožava homoseksualne parove u dostojanstvu i pravu da se osjećaju ravnopravnim građanima. Vrhunac je prijetvornosti kad žena koja u osnovi pokreće džihad protiv homoseksualaca i trenutno je najeksponiranija liderica konzervativne revolucije u Hrvatskoj tvrdi da „ne voli ideologiju“ i da je „zgražava ideološka borba“ koja se, navodno, protiv njene referendumske inicijative vodi. Sebe i svoj pokret predstavlja kao žrtvu, premda su im namjere zapravo agresivne. U gostovanju na HTV-u Željka Markić pokazala se kao carica konfabulacije i dilerica posve neosnovanih, iracionalnih strahova.

http://www.tportal.hr/komentari/blogeri/268987/Zeljka-Markic-carica-konfabulacije.html

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s