HUFFINGTON POST O HRVATSKOJ

T portal

 ‘Zdravstveni odgoj suspendiran zbog Crkve’

Huffington Post objavio je također priču o suspendiranju zdravstvenog odgoja odlukom hrvatskog Ustavnog suda, što američki medij pripisuje ‘utjecaju Katoličke crkve’

Autor: Gordan Duhaček

Datum objave:
27.5.2013 10:00

Utjecajni online medij Huffington Post izvještava o tome da je ‘u srijedu Ustavni sud suspendirao seksualni odgoj u školama samo nekoliko mjeseci nakon što je uveden’. Citira se Agencija France-Presse koja kaže da je ‘vlada Zorana Milanovića uvela ovaj program kako bi podigla nivo seksualne svijesti’, ali da se ‘Katolička crkva snažno protivila’ tome. Crkvene organizacije su podnijele tužbu Ustavnom sudu, žaleći se na ‘izostanak roditeljskog nadzora koji je protuustavan’.
Sud je sada pak ‘odlučio da se Vlada trebala konzultirati s roditeljima’ te se ‘pozvao na proceduralne greške’ u svojoj presudi. Ipak, napominje se i da ankete pokazuju da 56 posto Hrvata podržava zdravstveni odgoj, kao i da se godišnje ‘registrira oko 2000 neželjenih maloljetničkih trudnoća’, te da je Vlada najavila da neće odustati od programa.
Iako je premijer Milanović prihvatio odluku Ustavnog suda kao legitimnu, izrazio je zabrinutost zbog ‘neopravdanog utjecaja Katoličke crkve i konzervativnih skupina na javno mnijenje Hrvatske’, rekavši da ‘mala skupina ljudi agresivno vodi kulturalni rat’.

Huffington Post na kraju izvještava i o tome da ‘konzervativne skupine uz podršku Crkve’ rade i na ustavnoj definiciji braka kao zajednice muškarca i žene.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/264258/Zdravstveni-odgoj-suspendiran-zbog-Crkve.html

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s