Papa kaže da su njegove misli uz nezaposlene: “A koliko je Vatikan zaradio prošle godine?”

Index.hr/mobile

“A KOLIKO je prihoda imao Vatikan prošle godine”, jedno je od pitanja Papi na Twitteru koji je napisao da je uz nezaposlene.

Piše: R.I.Foto: Twitter”MOJE misli okrenute su ka svima nezaposlenima, do čega često dolazi zbog sebičnog razmišljanja vođenog profitom po svaku cijenu”, napisao je Papa na Twitteru i uzburkao vrh Europe. Na njegovu se izjavu osvrnuo i čelni čovjek ECB-a, središnje europske banke, Mario Draghi.

“Što učiniti kad Papa tvita o rastu nezaposlenosti u Europi, a upumpali ste milijarde u financijski sustav kako bi se poboljšala ekonomska i gospodarska slika”, pitao je novinar CBS-a Draghija koji se, kako piše CBS, na trenutak zamislio i razmišljao bi li odgovorio ili ne.

“Pa i mi smo frustrirani. Vidimo pomake na financijskom tržištu. I to je jedini kanal kroz koji se može nešto učiniti”, rekao je Draghi.

“A koliko je Vatikan zaradio prošle godine?”

I dok su mnogi Papini “pratitelji” ali i teolozi podržali Papin tvit. Primjerice, teolozi se uglavnom izjašnjavaju kako je to politika Vatikana i Pape, odnosno da smatraju da dobit mora biti podređena općem dobru, neki se ne slažu.

“A koliko je prihoda imao Vatikan prošle godine”, jedno je od pitanja Papi na Twitteru.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=675829

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s