‘NEMA PREMIJE ZA 4.000 ZAPOSLENIKA VATIKANA!’ Papa Franjo odlučio im uskratiti novac i darovao ga siromašnima

Jutarnji.hr

PAPINSKI BONUS

‘NEMA PREMIJE ZA 4.000 ZAPOSLENIKA VATIKANA!’ Franjo odlučio novac darovati siromašnima

Autor:  Hina

RIM – Papa Franjo odlučio je ne isplatiti takozvani papinski bonus za svakog od 4.000 zaposlenika Vatikana koji su ostali i bez izvanrednog dodatka predviđenog u razdoblju “prazne Stolice” što je nastupilo odreknućem Benedikta XVI. , piše u četvertak agencija I.Media.

Prema tradiciji, zaposlenici u Vatikanu primaju dodatak nakon smrti pape te drugi izvanredni dodatak pri izboru njegova nasljednika.

Tako je u travnju 2005., svaki zaposlenik primio dodatnih tisuću eura nakon smrti Ivana Pavla II., a zatim i 500 eura kada je bio izabran Benedikt XVI.

No kada se u veljači 2013., Benedikt XVI. odrekao papinske dužnosti, talijanski kardinal kamerlengo Tarcisio Bertone uskratio im je dodatak jer papa nije umro.

Argentinski papa Franjo, koji zagovara “siromašnu Crkvu za siromašne” odlučio je zaposlenicima uskratiti dodatak za izbor pape i novac usmjeriti u karitativne svrhe.

Papa Emeritus Benedikt XVI., koji se odrekao dužnosti, izjavio je u veljači da su zaposlenici u Vatikanu naporno radili prekovremene sate u vrijeme kongregacija i konklava koje je pratilo 6.000 medijskih djelatnika u Rimu.

http://www.jutarnji.hr/-nema-premije-za-4-000-zaposlenika-vatikana—papa-franjo-odlucio-im-uskratiti-novac-i-darovao-ga-siromasnima/1097876/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s