Danas je Uskrs!

Uskrs je blagdan novog početka uz svježu energiju samog čina uskrsnuća Krista. U našim ljudskim ali i pravima svih živih bića ostvaruje se pravednost bitka ukoliko poštujemo zakonitosti svemira. Budući sami kreiramo svoje sudbine onda je odlučivanje u našim rukama. Isus nije mogao odlučiti o svojoj sudbini već je to učinilo tadašnje svećenstvo. Danas se naveliko govori o samom činu uskrsnuća i njegovu značenju.

No, postavljamo pitanje: da li bi itko od onih koji se na današnji dan poziva na ime Kristovo i govori u njegovo ime bio spreman učiniti žrtvu odricanja od ovozemaljskih bogatstava u korist dobrobiti i ostvarenja pravednosti spram siromašnih, svih bića koja na bilo koji način pate ili su ugnjetavana nametima upravo od strane onih koji najviše spominju uskrsnuće i pravednost? Ne bi li to bilo istinsko uskrsnuće ljudskih prava kroz samo djelo kozmičke pravednosti?

Isus je kroz čin uskrsnuća pokazao svima što znači istinsko djelovanje i pomoć svima, te kao poučak ostaje na nama da učinimo pokoje dobro djelo spram bližnjih. Ali, ne netko drugi nego svatko od nas pojedinačno.

Zlatno je pravilo ostvarenja pravednosti a time i poštivanja ljudskih prava: Učini prvo ti ono što želiš da se tebi učini!

Svim čitateljima radost uskrsnuća želimo u ostvarenju i promicanju ljudskih prava.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s