Čakovečka župa: Na Veliki petak bit će antikršćanski koncert!

tportal.hr

Datum objave:
27.3.2013 15:07

Zadnja izmjena:
27.3.2013 17:38

POBUNA PROTIV LETA 3

https://i0.wp.com/www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx

Iako je od problema koje je Let 3 imao u Varaždinu prošlo sedam godina, sličan scenarij mogao bi se ponoviti u Čakovcu ovoga petka. Naime, zbog nastupa Leta 3 otvorenim pismom javnosti reagirali su iz Župe sv. Nikole u Čakovcu

Autor: tportal.hr/emedjimurje.hr

promo / Promo fotografije Promo fotografije promo (Foto)

Član Pastoralnog vijeća Župe sv. Nikole u Čakovcu u ime vjernika župe portalu emedjimurje.hr poslao je otvoreno pismo putem kojeg izražava njihovo žaljenje vezano uz koncerte koji će se održati u Čakovcu na Veliki petak. Smatraju da se time vrijeđaju njihovi vjernički mentalitet i dostojanstvo.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.

‘Dragi sugrađani i vjernici našega grada, ovim putem vam se obraćamo kao vjernici naše župe s namjerom da izrazimo svoje žaljenje za neke ‘kulturne’ događaje koji će se dogoditi u našem gradu za vrijeme Svetog trodnevlja, naročito na Veliki petak. Ovim pismom nikako nemamo namjeru spriječiti koncerte i događaje o kojima govorimo, već samo izraziti naše žaljenje što u vremenu Velikog petka, dana kada se s najdubljom boli sjećamo muke i smrti na križu Isusa iz Nazareta i iščekujemo Uskrs kao naš najveći blagdan, u našem gradu se odvijaju događanja na koja nikako ne možemo ostati gluhi.

Ako na Veliki petak u našem gradu svoj ‘kulturni’ program ima grupa čiji je izričaj izrazito provokativan i antikršćanski, čiji su članovi na pozornici goli, iz svojih stražnjica ispaljuju čepove i karanfile ili nose brnjice na svojim spolovilima te često koketiraju s kršćanskim obilježjima, onda nikako ne možemo biti tiho, već moramo reagirati.

Zato izražavamo žaljenje za takvim događajem koji lako možemo shvatiti kao provokaciju te apeliramo na savjest svih odgovornih kao i onih koji će u svemu sudjelovati kao publika. Još jednom napominjemo kako nemamo namjeru ove događaje spriječiti i nikako ne želimo da se naš istup shvati drugačije od onoga što smo gore naveli. Kao kršćani i vjernici te građani i stanovnici grada u kojem su kršćani i katolici većina morali smo reagirati’, stoji u pismu.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/251685/Cakovacka-zupa-Na-Veliki-petak-bit-ce-anti-krscanski-koncert.html

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s