Kardinali prije izbora kupili zgradu s gay saunom za 23 milijuna eura

Večernji.hr

OBJAVA: 12.03.2013 / 15:50

Novi skandal u sjeni KONKLAVE

Ulazak u velebni stan s 12 soba konzervativnog kardinala Ivana Diasa samo je nekoliko metara udaljen od ulaza u najveću gay saunu na kontinentu zvanu Europa Multiclub.

Piše: tli/VLM

Dan uoči vatikanske konklave u Rimu je izbio skandal kada je na vidjelo izašlo da je Katolička crkva za vrtoglava 23 milijuna eura kupila zgradu u čijem se prizemlju nalazi sauna za homoseksualce.

Zgrada na adresi Via Carducci broj 2 kupljena je kako bi se u njenih 19 stanova smjestili visoki crkveni dužnosnici. Jedan od njih je i 76-godišnji konzervativni kardinal Ivan Dias koji je jučer, piše Independent, doživio niz neugodnosti. Ulazak u njegov velebni stan s 12 soba samo je nekoliko metara udaljen od ulaza u najveću gay saunu na kontinentu zvanu Europa Multiclub.

Sauna je to koja na svojim web stranicama reklamira ”medvjede noći”, odnosno snimke striptiza plesača koji se odijeva u svećeničku odoru. – To je Bruno, dlakavi i debeli pastir duše, slobodan za glazbu svog župnika, koji ostaje u tangama je želi izložiti dušu i tijelo – navodi se u lascivnoj reklami nimalo čednog kluba.

Najnoviji skandal izmamio je brojne reakcije čitatelja talijanskih stranica za homoseksualce pa se jedan tako našalio na kardinalov račun: ”Ups, pogriješio sam vrata. Mislio sam da je kapelica… Ako se bojite da će vas vidjeti kako ulazite u gay saunu, što ćete učiniti s milijunima eura koje ste pokrali Talijanima? Kupite cijelu zgradu sa saunom”.

Ovo je samo jedan u nizu od skandala koji u pitanje dovode licemjerni stav Crkve spram homoseksualnosti. Nakon otkrića homoseksualnog svećenika u rimskoj kuriji i nedavno osramoćenog škotskog kardinala Keitha O’Briena koji je priznao da je griješio bludno, talijanska La Repubblica prisutnost saune za homoseksualce u zgradi u kojoj obitava katolički kler opisuje ”krajnjom sramotom”.

http://www.vecernji.hr/vijesti/kardinali-prije-izbora-kupili-zgradu-gay-saunom-23-milijuna-eura-clanak-523213

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s