Dragi stanovnici Savice, prema natječaju otvorenom 11.2.2013. za idejno rješenje crkve na Savici planira se gradnja crkve u središtu naselja unutar najvećeg i naljepšeg parka u našem kvartu. Park je već godinama oaza djece, parova, umirovljenika i svih onih koji u njemu nalaze tračak prirode unutar urbaniziranog naselja. Molimo vas da se odazovete na peticiju koja će se održati 9.3. od 9. 30 h na tržnici Savica kako bismo našli povoljniju lokaciju za gradnju i sačuvali jednu od preostalih uređenih zelenih površina našeg naselja.

2 misli o “Peticija “Za izgradnju crkve, ali dalje od stambenih zgrada i glavnog dječjeg igrališta”

1. Interesantno je kako se svi dižu kad se treba graditi crkva, a to što su nam uništili naselje sa “urbanizmom” i gradnjom “zgrada na zgradi” u zadnjih nekoliko godina to nema veze! Dragi moji davno su nestale zelene površine i davno je nestala oaza u ovom dijelu Savice – da se netko nije bunio prvi put protiv gradnje crkve sada bi bila oaza mira kod nas, a ne zgrada sa 165 stanova i Lidlom itd,….itd….

Sviđa mi se

2. Marjana, prije komentara, trebalo bi ipak malo proučiti GUP. Tamo gdje su nikle nove zgrade i LIDL, i ranije je bilo građevinsko zemljište (stariji znaju da su tamo bile barake). Za razliku od parka koji je jasno označen kao zelena površina. Osim livade, gradnjom crkve mora se srušiti i asfaltirana staza, drvored i klupice, dakle objekte koji definiraju park na Savici već desetljećima.
    Laž je da Grad nema adekvatnije mjesto u naselju. Npr. velika neuređena livada omeđena Lastovskom, zgradom PBZ, parkiralištem tržnice i autoputom. Druga lokacija je još atraktivnija, a nalazi se u samom centru naselja. Pored osnovne škole Ruždjakovoj ulici na mjestu (koje opet stariji znaju) bivšeg doma zdravlja.

Sviđa mi se