Peticija “Za izgradnju crkve, ali dalje od stambenih zgrada i glavnog dječjeg igrališta”

Dragi stanovnici Savice, prema natječaju otvorenom 11.2.2013. za idejno rješenje crkve na Savici planira se gradnja crkve u središtu naselja unutar najvećeg i naljepšeg parka u našem kvartu. Park je već godinama oaza djece, parova, umirovljenika i svih onih koji u njemu nalaze tračak prirode unutar urbaniziranog naselja. Molimo vas da se odazovete na peticiju koja će se održati 9.3. od 9. 30 h na tržnici Savica kako bismo našli povoljniju lokaciju za gradnju i sačuvali jednu od preostalih uređenih zelenih površina našeg naselja.

http://www.facebook.com/events/153201024839513/?fref=tck)

2 misli o “Peticija “Za izgradnju crkve, ali dalje od stambenih zgrada i glavnog dječjeg igrališta”

  1. Interesantno je kako se svi dižu kad se treba graditi crkva, a to što su nam uništili naselje sa “urbanizmom” i gradnjom “zgrada na zgradi” u zadnjih nekoliko godina to nema veze! Dragi moji davno su nestale zelene površine i davno je nestala oaza u ovom dijelu Savice – da se netko nije bunio prvi put protiv gradnje crkve sada bi bila oaza mira kod nas, a ne zgrada sa 165 stanova i Lidlom itd,….itd….

    Sviđa mi se

  2. Marjana, prije komentara, trebalo bi ipak malo proučiti GUP. Tamo gdje su nikle nove zgrade i LIDL, i ranije je bilo građevinsko zemljište (stariji znaju da su tamo bile barake). Za razliku od parka koji je jasno označen kao zelena površina. Osim livade, gradnjom crkve mora se srušiti i asfaltirana staza, drvored i klupice, dakle objekte koji definiraju park na Savici već desetljećima.
    Laž je da Grad nema adekvatnije mjesto u naselju. Npr. velika neuređena livada omeđena Lastovskom, zgradom PBZ, parkiralištem tržnice i autoputom. Druga lokacija je još atraktivnija, a nalazi se u samom centru naselja. Pored osnovne škole Ruždjakovoj ulici na mjestu (koje opet stariji znaju) bivšeg doma zdravlja.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s