‘LICE CRKVE JE UNAKAŽENO ZBOG RELIGIJSKOG LICEMJERJA I PODJELA!’ Papa na posljednoj misi

Jutarnji.hr

OŠTRA PORUKA S OLTARA

AFP

Autor: Inoslav  Bešker

13.02.2013./20.50

RIM – ‘Lice Crkve lice skriveno je i unakaženo … podjelama u crkvenim redovima’, oštro je ocijenio papa Benedikt XVI u homiliji za obreda posipanja pepelom u srijedu uvečer u Vatikanskoj bazilici sv. Petra . Papa na odlasku podsjeća da je Isus osudio „religijsko licemjerje“ i one koji ištu odobravanje javnosti, umjesto Gospodinove jednostavnosti.

U krcatoj najvećoj crkvi na svijetu – kamo je obred premješten s uobičajenog Aventina, baš računajući na interes mnoštva – neki su pomislili da Papa to spominje one koji su skrivili njegovo odricanje od Petrove katedre.

Bilo ih je koji su plakali zbog Papina odlaska, kada ga je pozdravio i zahvalio mu se kardinal Kamerlengo i državni tajnik Tarcisio Bertone, kao što je prijepodne bilo mnogo onih koji su ga pozdravili gromoglasnim pljeskom