U ubojstvu katoličkog svećenika sudjelovalo je više osoba

Index.hr

Piše: Media Servis, Me.M.

U ubojstvu katoličkog svećenika sudjelovalo je više osoba
Foto: ubozavalje.blogspot.com
U ZAVALJU kod Bihaća ubijen je katolički župnik Mile Ivančić. Tijelo je jučer pronašla radnica koja održava Župni ured, potvrdio je Media servisu glasnogovornik kantonalne policije u Bihaću, Fadil Balić.
“Jučer negdje oko 14.20, radnica koja održava Župni ured našla je u hodniku Župnog ureda mrtvo tijelo svećenika fra Mile Ivančića, rođenog 1935. godine u mjestu Međudražje, općine Bihać. Izvršene su uviđajne radnje i nad tijelom je na odjelu patologije kantonalne bolnice izvršena obdukcija”, rekao je Balić te dodao da je obdukcija pokazala da se radilo o ubojstvu, najvjerojatnije tvrdim predmetom, nagađa se velikim kamenom u glavu.
Istraga je u tijeku i za počiniteljem se traga. Dnevni Avaz pozivajući se na vlastite izvore objavio je kako je svećenik ubijen nakon što je podigao mirovinu u Hrvatskoj.

Prema prvim podacima ubojstvo je najvjerojatnije počinilo više osoba, a policija za sada tretira ovaj slučaj kao teško ubojstvo. Za sada nema podataka radi li se o koristoljublju s obzirom da u dosadašnjem tijeku istrage još nije utvrđeno nedostaje li što iz župne kuće u kojoj je i pronađeno svećenikovo tijelo.
Policija Bosne i Hercegovine objavila su 1.veljače dvojica provalnika noću ušla u župnu kuću u Zavalju. Za vrijeme provale župnik je bio u spavaćoj sobi, ali nije ih prepoznao jer su bili maskirani. Podsjetimo i kako se dogodila provala pred Božić kada je otuđeno oko 25 tisuća kuna.