Njemačka ministrica pravosuđa napala Vatikan

Sueddeutsche Zeitung,

Muenchen, 02.02,2013

Na slici: Gerhard Ludwig Müller

Njemačka ministrica pravosuđa Sabine Leutheusser-Schnarrenberger (FDP) oštro je napala u „Welt am Sonntag“  prefekta kongregacije vjere ( prijašnja crkvena inkvizicija, op.a.) nadbiskupa Gerharda Ludwiga Müllera, citat; “Usporedbe s holokaustom su neukusne i neprimjerne, kada su u pitanju različita stajališta o aktualnim pitanjima u našem društvu kao npr. o ulozi braka, obitelji i civilnog partnerstva. Katolička crkva se mora suočiti s gorućim društvenim problemima i ne može od njih odmaknuti  jeftinim izgovorom da ima poseban status u društvu.“

U svojim javnim nastupima nadbiskup Mueller žali se na protukatolički duh koji je u svojem nastajanju već dosegao „pogromske“ razmjere. Govori da je njihov cilj diskreditirati Katoličku crkvu u Sjevernoj Americi, a također i ovdje u Europi i da su već uvelike postigli svoj cilj jer da je  svećenstvo u nekim područjima već izloženo izrugivanju i zlostavljanju.

Po mišljenju prefekta nekadašnje inkvizicije nadbiskupa Gerharda Müllera u javnosti se želi izazvati lažni bijes koji već sada povremeno podsjeća na pogromsku atmosferu. Po riječima nadbiskupa kojeg je kojeg je papa Benedikt XVI, 2012 godine postavio za prefekta kongregacije za vjeru, nastupi putem interneta i televizije  protiv Katoličke crkve podsjećaju na borbu totalitarnih ideologija protiv kršćanstva.

Komentar:

Izgleda da crkve uvijek uspijevaju u svojem naumu, pa su primjerice i nakon 2. svjetskog rata  ( unatoč svojim zločinima koji traju stotinama godina i sežu sve do nedavne prošlosti),  i pored svoje upletenosti u nacističku diktaturu uspjele iznova postati vođe svjetonazornog mnijenja.

Naprotiv, država još nije uspjela sačuvati neutralnost svoga svjetonazorskog mnijenja i oduprijeti se novoj inkviziciji. A ne baš malobrojni iz novinarskog ceha s užitkom potiču lov na vještice iz želje za senzacijama – po crkvenom nalogu ili iz osobnog progoniteljskog gnjeva. No, sve više se nameće pitanje dokle će joj to uspjevati jer u Bibliji je zapisano; „Što posiješ to ćeš i požnjeti! Po tom zakonu nisu izuzete ni institucije kao što su crkve, jer u Bibliji je zapisano; „Bog ne da ismijavati svoje!“. Najvjerojatnije značenje zapisa jest: jedno govoriti a drugo raditi u ime Boga!

Što znači za Boga period od 2000 godina!?