Biskup povjerenik „ pedofilske zlorabe“ štiti pedofile

Spiegel Online,

2012/03/18, 09:14 sat | JJC,

Biskup Stephan Ackermann iz Triera zapošljava, javlja Spiegel, u svojoj biskupiji, sedam svećenika koji su pod sumnjom da su pedofili. Taj isti biskup aktualni je njemački crkveni povjerenik u borbi protiv pedofilije te je poznat kao zagovornik “nulte tolerancije” protiv seksualnih prijestupnika. No, on sam, kako se je sada uspostavilo, kao biskup djeluje u praksi drugačije od onoga što javno govori; naime, on zapošljava svećenike – dušebrižnike pedofile. U svojoj biskupiji on zapošljava najmanje sedam svećenika koji su poznati ili su pod sumnjom da su pedofili. Tako  je jedan od njih rekao da je imao seksualne  odnose s učenikom a dva druga su već osuđena za posjedovanje dječje pornografije.

Razne inicijative osuđuju trenutačno stanje kao neodrživo i zahtijevaju od biskupa Ackermanna da objavi imena svih svećenika pedofila koji su u njegovoj biskupiji dešebrižnici s posebnom dozvolom. Thomas Schnitzler predstojnik društva „Opferiniciative-inicijative žrtava“ – “MissBiT” izjavio je da praksa biskupa “apsolutno nije opravdana“ i da je ona u sadašnjem trenutku veliki rizik za djecu.”
Jedan 72-godišnji svećenik pedofil, koji radi kao kapelan u bolnici izjavio je za SPIEGEL da je bio uvijek iznova premještan. Priznao je da je njegova pedofilija rizična i nadodao: “To je kao ovisnost, shizofrenija“, koja isključuje sve dijelove svijesti. Moji nadređeni su dobronamjerno i ljubazno postupali prema meni no iz perspektive koja je bila jednostrana ne za dobrobit žrtava, nego jedino i isključivo za crkvu“.

Na slici: S. Ackerman

“Za jednu dušu nema cijene”
Na kongresu u Rimu kojeg je otvorio papa Benedikt XVI  na papinskom univerzitetu Gregoriana govorili su najviši crvneni dužnosnici o seksualno-pedofilskoj zlorabi djece. Suočeni su s velikim brojem prijavljenih slučajeva zlostavljanja djece od strane  Katoličke crkve. Prema procjenama američkih stručnjaka do sada je to Katoličku crkvu stajalo (za tužbe, kazne i za sudski određenu pomoč žrtvama) više od dvije milijarde dolara (1,5 milijarde eura) a tenedencija je u porastu. No taj iznos je, po mišljenju žrtava i udruga, “izvan svake stvarne realnosti” u usporedbi s patnjama, bolestima žrtava, djece i odraslih. Katolička crkva se mora sve češće sukobljavati sa sve glasnijim povicima žrtava i kritičara; “Za jednu dušu nema cijene.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s