I Bozanić se ispričao Reisman: “U Hrvatskoj ste bili izloženi medijskom linču”

index.hr

Piše: J.C.
petak, 1.2.2013. 18:44

 

I Bozanić se ispričao Reisman: "U Hrvatskoj ste bili izloženi medijskom linču"

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

KARDINAL Josip Bozanić u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu primio je kontroverznu pseudoznanstvenicu Judith Reisman. Bozanić se poveo za primjerom Milana Bandića, te se i sam ispričao Reisman, čije je gostovanje u Hrvatskoj podiglo veliku buru.

Zahvalio joj se na “zdravstvenom doprinosu” javnoj raspravi

“Kardinal Bozanić zahvalio je dr. sc. Reisman na njenom znanstvenom doprinosu društvenoj raspravi o spolnom odgoju u javnim školama. Izrazio je žaljenje zbog medijskog linča kojem je dr. sc. Reisman izložena u Hrvatskoj te zabrinutost zbog sve veće prisutnosti jednoumlja u javnom prostoru u kojem se sve više mogu prepoznati elementi govora mržnje i isključivosti, osobito spram onih koji drugačije misle”, priopćeno je iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Posebno je Bozanić izrazio žaljenje, navodi se u priopćenju, zbog toga što su se u “neprofesionalan i nedemokratski odnos spram dr. sc. Reisman uključili i neki političari te članovi akademske zajednice, a koji bi morali po naravi svog poziva promicati razvoj ljudskih i demokratskih prava među kojima su i vrlo važna prava na slobodu izražavanja mišljenja i predstavljanja zaključaka znanstvenog istraživanja”.

“Zdravstveni odgoj neće pomoći djeci i mladima”

Reisman je tijekom razgovora Bozanića upoznala sa svojim istraživanjima utjecaja koji je na poimanje i vrednovanje ljudske seksualnosti izvršio svojim, kako kaže, “etički upitnim eksperimentima Alfred Kinsey kao i kasnijim djelovanjem njegov institut”.

Istakla je da je utjecaj Kinseyjeve ideologije vidljiv i u spolnom odgoju koji je uveden u Hrvatskoj, a koji, tvrdi Reisman, “neće djeci i mladima pomoći u njihovom integralnom razvoju, nego nameće ideologiju koja ignorira osnovne postavke ljudske antropologije i koji može izazvati mnoge opasne posljedice za razvoj djece i mladih, što pokazuju i statistike iz zemalja u kojima je takav spolni odgoj uveden”.

Reisman ide i u Zadar

Judith Reisman u subotu će održati predavanje u Zadru, u dvorani samostana Školskih sestara franjevki u Arbanasima, priopćila je Udruga Vigilare. Reisman će održati predavanje na temu “Spolno/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje”.

Predavanje Reisman u Zadru organiziraju Povjerenstvo za obiteljski pastoral Zadarske nadbiskupije, Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar i zadarska podružnica Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-bozanic-se-ispricao-reisman-u-hrvatskoj-ste-bili-izlozeni-medijskom-lincu/660341.aspx

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s