Jovanović reagirao na uvrede Reisman

tportal.hr

MINISTAR PREKINUO ŠUTNJU

https://i0.wp.com/www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx

Datum objave:
1.2.2013 14:33

Zadnja izmjena:
1.2.2013 15:33

Ministar znanosti i obrazovanja dr. sc. Željo Jovanović za tportal se danas kratko osvrnuo na uvrede koje je kontroverzna homofobna publicistkinja Judith Reisman ovih dana uputila prof. Aleksandru Štulhoferu, ali i njemu osobno

Podsjetimo, Reisman je sinoć prof. Štulhofera optužila da je na jednoj knjizi radio zajedno s ‘dokazanim pedofilom’ dr. Theodorusom Sandfortom, koji je inače ugledni profesor na Sveučilištu Columbia u New Yorku, a Jovanovića je dva dana ranije neizravno povezala s farmaceutskim lobijem.

Naime, tijekom konferencije za novinare u HND-u jedna je novinarka pitala američku gošću što misli o činjenici da je naš aktualni ministar obrazovanja, koji je uveo spolni odgoj u škole, stekao doktorat na temu ‘marketinga u farmaciji’ te što su njezina istraživanja o povezanosti spolnog odgoja i farmaceutske industrije u SAD-u pokazala. Reisman se ironično nasmijala i u duhu svoje poznate teorije urote rekla: ‘Itekako ima veze’.

‘U SAD-u postoji lobi kojeg zovu ‘Big Pharma’, a koji je znatno utjecajniji i od duhanskog i od čeličnog lobija jer se zarađuju silni novci na zaštiti od spolno prenosivih bolesti, kondomima, abortusima, cjepivima protiv herpesa B, HPV-a…’ pojasnila je svoju tezu Reisman.

Istu je presicu iskoristila kako bi pozvala Hrvate koji su patili i ‘bili kontrolirani pod bivšim režimom, a sada rade na demokratizaciji svoga društva’ da budu na oprezu i ‘prepoznaju seksualno obrazovanje kao novi oblik tiranije i kontrole’.

MZOS je na uvrede Štulhoferu reagirao priopćenjem u kojem je upozorio da Reisman treba dokazati svoje tvrdnje i prijaviti dr. Sandforta, jer je u protivnom riječ o klevetama, a Jovanović je za tportal osobno dodao: ‘Što je više kleveta i laži, to mi je naš Kurikulum zdravstvenog odgoja sve draži’.

http://www.tportal.hr/scitech/znanost/240870/Jovanovic-reagirao-na-uvrede-Reisman.html#.UQwBSqAg3ng

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s