Miklenić u Glasu Koncila: ‘Nekim novinarima sveta je dužnost ocrnjivati Crkvu, a sada poznati borci za ljudska prava- šute!’

jutarnji.hr

KOMENTAR U KATOLIČKOM TJEDNIKU

Glas Koncila: ‘Antidemokratski duh sve se više očituje u medijima, a samo naivni misle da to nema veze s vladajućom koalicijom’

Autor:  Hina

ZAGREB – Katolički tjednik “Glas Koncila” smatra premijerovu izjavu da želi da Hrvatska bude “jedna od najboljih država za business u Europi” tipičnim primjerom hrvatskoga političkog futura kojim se bježi od sadašnjosti.

U uredničkom komentaru “Hrvatski politički futur” novog broja tjednika Ivan Miklenić ocijenio je riječi predsjednika hrvatske Vlade u klubu hrvatske zajednice Estadio Croata u Santiagu u Čileu da želi da za nekoliko godina Hrvatska bude “jedna od najboljih država za business u Europi, da onaj tko dođe u Hrvatsku sa svojim novcem zna da je taj novac siguran i da su šanse da ga poveća realne” pravim primjerom političke propagande koje je lijepo čuti, govornika predstavljaju kao osobu s vizijom, a ni na što ga ne obvezuju niti je moguće provjeriti njihovu vjerodostojnost.

“To je tipičan primjer hrvatskoga političkog futura kojim se bježi od sadašnjosti, od odgovornosti pa i od stvarnog zauzetog djelovanja”, smatra komentator. Pritom se pita kakva je vjerodostojnost tih riječi za Hrvatsku koja se ubraja u najuži krug porezno i nametima najviše opterećenih država, a u stvarnosti, navodi, baš ta vlada, kojoj je govornik na čelu, priprema i nove namete.

Po komentatorovim riječima Hrvatska vapi za upravom koja bi imala viziju, koja bi definirala legalne i legitimne hrvatske nacionalne ciljeve i interese, koja bi uključila stručne i stvarno kompetentne ljude da bi izradili strategiju i da bi ponudili metode i rješenja koji bi pokrenuli Hrvatsku prema stvarnoj viziji. Umjesto toga Kukuriku koalicija sa svojim poslušnicima, kako navodi, pokušava vratiti Hrvatsku u prošlost, uspostaviti kontinuitet s osamdesetim godinama, kao da se povijesni preokret nije ni dogodio.

Smatra da je teško vjerovati da bi nešto bitno mogao promijeniti predloženi novi zakon o strateškim investicijskim projektima, za koji, navodi, jedni tvrde da je suvišan u pravnoj državi, drugi da je protuustavan, nestručan i štetan za hrvatski narod i državu.

“Možda se čak i može vjerovati u dobronamjernost predlagača toga zakona, no ostaje pitanje zašto je tako općenit umjesto striktno precizan”, smatra.

Drži da nije moguće ne zapaziti i sve snažnije antidemokratsko djelovanje vladajuće koalicije koja, smatra, gotovo sve reforme provodi s ciljem učvršćenja svoje vlasti, uhljebljenja svojih pripadnika i simpatizera – poslušnika te punjenja državne blagajne da bi mogla materijalno profitirati.

Po komentatorovim riječima antidemokratski duh sve se više očituje i u medijima, i samo bi naivni, kako tvrdi, mogli misliti da to nema povezanosti s vladajućom koalicijom. “Nakon što je gotovo poharan HRT i od kakve takve javne radio-televizije pretvoren u koalicijski medij”, kako navodi, “više ideološki nepoćudnih novinara na svoj je način na ledu”.

“Poznati ‘borci’ za slobodu mišljenja i javnoga govora – šute”, napominje i dodaje da istodobno neki mediji “sve su otvorenije glasnogovornici vladajuće koalicije” te im je posebno sveta dužnost “širiti tendenciozne interpretacije i konstrukcije, pa i ocrnjivati Crkvu” . “Nastavi li se takvo stanje u Hrvatskoj, propadaju svi izgledi i o ‘jednoj od najboljih država za business u Europi'”, piše u komentaru “Glasa Koncila”.

http://www.jutarnji.hr/miklenic-u-glasu-koncila—nekim-novinarima-sveta-je-duznost-ocrnjivati-crkvu–a-sada-poznati-borci-za-ljudska-prava–sute–/1082027/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s