I Jovanoviću i Bozaniću odgovara zaglupljujuća buka oko zdravstvenog odgoja

Seebiz.eu

Autor/izvor: Ivan Brodić
Datum objave: 30.12.2012. – 20:49:49

KOLUMNA – Buka! Nesnosna buka se širi iz dva dominantna tabora hrvatske društvene scene. Uopće bi smisao javne rasprave trebao biti postizanje kakvog-takvog konsenzusa ili ozračja gdje će se suprotstavljene strane osjećati zadovoljno, no ovdje je to nemoguće stoga što isti ne čuju niti sebe, a kamo li one iz suprotnoga tabora.

Crveni, žuti i zeleni kmeri predvođeni poglavicom Jovanovićem odlučiše u maniri svojih polpotovskih učitelja da su djeca državno dobro, a kako u njihovim glavama vlada svijest tih istih učitelja valjda smatraju kako smo svi mi njima predani na poklon. Posebno slasan poklon su im mozgovi i svjetonazori “državne” djece te zanemarujući procedure, ta većina je roditelja odbila njihov program, Ustav, ta roditelji imaju pravo odlučivati kako će se djeca odgajati, i statistiku, ta u ovoj je zemlji preko 90 postotaka kršćana, nameću svoje “prosvjetiteljske” module koji su znanstveno utemeljeni i na snazi u razvijenim državama svijeta. Uopće pri tome nema veze što su skandinavske zemlje ukinule institut koji je provodio ono što se u nas zove četvrti modul Zdravstvenog odgoja kao neznanstven! Osobito je obilježje ovog tabora demokratska identifikacija, a otvorena mržnja prema svemu što ne shvaća svetost njihove pozicije.