‘Mogli bi skinuti i Shakespeara s kazališnih dasaka’

HRT, Nedjeljom u 2

Gost današnje emisije Nedjeljom u dva bio je dramski pisac Ivo Štivičić, jedan od zaštitnih simbola Televizije Zagreb i Hrvatske televizije. Na početku se dotaknuo Fra Zovkova luksuznog dvorca u Americi i rekao: ‘Vole fratri imati pune džepove, vole fratri imati puno para, vole fratri imati bogata zdanja, a i intimni život nije im postan kako se priča.’ Govorio je o svojoj bogatoj karijeri, o tome kako je snimao Kuda idu divlje svinje i Putovanje u Vučjak.

Vrsni dramaturg i scenarist, ovaj 76-godišnji Slavonac vedrog duha, autor gotovo sto dramskih tekstova, dotaknuo se stanja u društvu i odgovorio na pitanje koliko smo zapravo danas slobodni.

Stanković ga je upitao i o povlačenju Gavellinih plakata. Štivičić je rekao kako je to neozbiljno za svaki grad, državu. Što sve glumci nisu rekli o vlasti, pa onda bi mogli skinuti Shakespeara s kazališnih dasaka, dodao je. Istaknuo je da živimo u tužnoj i obeshrabrujućoj državi, a bez hrabrosti ne možemo ići naprijed.

Pogledajte videoprilog!

[jwplayer mediaid=”6214″]