Jovanović uzvraća udar Bozaniću, uključila se i Milanovićeva supruga

tportal.hr

VATIKAN TRAŽI PRIMIRJE

Dok iz Crkve i njima sklonih civilnih udruga stižu najave kako neće mirovati dok ne postignu svoje ciljeve u borbi protiv zdravstvenog odgoja, naročito dijela vezanog u spolna i rodna pitanja, ni ministar obrazovanja Željko Jovanović ne miruje. On i njegova ekipa već od danas kreću po školama u Hrvatskoj, u kojima će predstavljati zdravstveni odgoj, točnije njegov prvi modul – Živjeti zdravo. Njemu će svesrdno pomagati premijerova supruga Sanja Musić Milanović

Datum objave:
21.1.2013 9:10

Zadnja izmjena:
21.1.2013 11:49

Vatikanu dosta križarskog rata protiv Vlade

Prema pisanju Večernjeg lista, Vatikan nije zadovoljan ponašanjem katoličkih poglavara u Hrvatskoj zbog njihovog križarskog rata protiv zdravstvenog odgoja i aktualne vladajuće garniture. Vatikan stoga od hrvatskih biskupa traži primirje, odnosno hitno smirivanje odnosa s državom i prestanak svih okršaja i nadmudrivanja. Navodno će to danas biti prezentirano na zasjedanju HBK. Most u uspostavi dijaloga bit će apostolski nuncij Alessandro D’Errico, koji se već sastao s ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

Naime, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u pohod kreće iz svog primorsko-goranskog kraja, gdje će u Osnovnoj školi ‘Milan Brozović’ u Kastvu predstaviti provedbu 1. modula zdravstvenoga odgoja – Živjeti zdravo. U sklopu oglednoga sata modula Živjeti zdravo bit će predstavljen edukativni materijal koji se sastoji od brošure ‘Živjeti zdravo’ namijenjene učiteljima razredne nastave te edukacijskog paketa za svakodnevno 10-minutno vježbanje koji se sastoji od DVD-a, plakata i uputa za učitelje.

Paralelno s Kastvom prvi modul zdravstvenog odgoja u Zagrebu će predstaviti članica Povjerenstva za zdravstveni odgoj i suautorica prvog modula Živjeti zdravo Sanja Musić Milanović. Predstavljanje će se održati u O. Š. Matije Gupca gdje će biti predstavljen i eksperimentalni poligon za vježbanje koji se kao pilot-projekt uvodi u pet zagrebačkih škola.

Slobodna Dalmacija
navodi kako će ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović program predstavljati u osječkoj OŠ Antuna Mihanovića. Glavna Jovanovićeva savjetnica Ivana Kalogjera bit će u splitskoj OŠ Sućidar, a u koprivničkoj OŠ ‘Đure Estera’ gostovat će ministrova pomoćnica Ankica Nježić.

Primjerice, već u prvom razredu osnovne škole učit će se osnove pružanja prve pomoći, primjerice zaustavljanje krvarenja iz nosa. Upoznat će se s piramidom zdrave prehrane za dječake i djevojčice od sedam do devet godina, kulturnim ponašanjem za vrijeme jela, pravilnom pripremom, serviranjem i konzumacijom jela. Također, prvašići će učiti o važnosti pranja ruku i pravilnoj upotrebi sanitarnog čvora.