Miklenić podržao Vidović Krišto, uvođenje zdravstvenog odgoja nazvao diktatorskim činom

Index.hr/mobile

“NASTUPIO je povijesni trenutak u kojem i najširi krugovi hrvatskoga društva moraju progledati”

Piše: R.I.

Screenshot: HRT

“NASTUPIO je povijesni trenutak u kojem i najširi krugovi hrvatskoga društva moraju progledati, shvatiti što im se namjerno radi, tko im to radi i tko je to još osim sadašnjih aktera spreman nastaviti u istom smjeru osiromašivanja, slabljena i razaranja gotovo svega pozitivnog u Hrvatskoj.”, početak je komentara Ivana Miklenića u novom broju Glasa Koncila.

“Prilozi Vidović Krišto iznad standarda HRT-a”

“Svi pripadnici najširih krugova hrvatskoga društva trebali bi prepoznati da se umjesto uklanjanja zapreka za razvitak hrvatskoga gospodarstva troše snage na pokušaje vraćanja kotača povijesti i oživljavanje kontinuiteta, političkog i ideološkog, iz osamdesetih godina prošloga stoljeća”, nastavlja Miklenić te dodaje kako ne smije ostati neprepoznato da je jedini javni medij, Hrvatska radio-televizija, odlukom sadašnjih vlasti postala produžena ruka sadašnjih vlasti. Kao potvrdu toga vidi u tretmanu prema Karolini Vidović Krišto od strane Uprave HRT-a.

“U tom priopćenju doslovno je navedeno: “Ističemo kako stavovi izneseni u emisiji nisu stavovi HRT-a” – što je očit dokaz da HRT ima svoj stav te da ne može tolerirati drugačije stavove, što zapravo znači da više nije riječ o javnoj televiziji nego o televiziji vladajuće političko-ideološke garniture. Da je to doista tako, potvrđuje i činjenica da je prešućena i prva ovogodišnja izjava Hrvatskoga helsinškog odbora u kojoj izvršni odbor te udruge traži privremenu obustavu projekta zdravstvenog odgoja, kao i izjava hrvatskoga redovništva, a da se i ne spominju izjave katoličkih udruga civilnoga društva.”, piše Miklenić i daje podršku Vidović Krišto navodeći kako je njen pristup u ukinutoj emisiji bio iznad standarda mnogih priloga i emisija HRT-a “u kojima je pristranost bila uvijek na strani vladajućega političkog i ideološkog usmjerenja, a što je unaprijed ne samo abolirano nego upravo poželjno.”

“Prepoznajte ljude koji nas mogu izvući iz krize”

“I najširi krugovi hrvatskoga društva dužni su shvatiti u čemu je stvarni problem diktatorski nametnutog 4. modula zdravstvenog odgoja i zato svi koji su ustali u obranu ustavom i međunarodnim konvencijama zajamčenih prava roditelja moraju ustrajati u nemirenju s odlukom ministra koji ne posustaje u ponašanju ispod svakoga bontona i svake civiliziranosti. No, svi hrvatski građani moraju shvatiti da pitanje ideologiziranoga spolnog odgoja u školi ne smije zasjeniti mnoga druga egzistencijalna pitanja koja su vlasti također dužne rješavati.”, osvrnuo se i na zdravstveni odgoj Miklenić.

“Građani moraju znati da Hrvatsku iz svih sadašnjih kriza mogu izvući isključivo časni, pravedni, pošteni, samozatajni i nadasve sposobni ljudi kojima je doista na srcu dobro Hrvatske i svih njezinih građana prije svih drugih interesa. Hrvatska danas ima takvih ljudi, samo ih treba prepoznati i omogućiti im da bilo kroz koalicije bilo izvan stranaka dođu u priliku ostvariti potreban zaokret.”, zaključuje Miklenić svoj komentar.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=656337

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s