Jovanović zatražio ispriku od biskupa: Hrvatskoj je potrebna oluja mozgova, ali mnogi nažalost nemaju mozak

Index.hr/mobile

NA DANAŠNJOJ sjednici Vlade premijer Milanović apelirao je na ministre da ne komentiraju zdravstveni odgoj.

Piše: Media servis, R.I.Foto: Goran Mehkek/Cropix

PRIJE  sjednice Vlade Jovanović i Matić odgovorili su biskupima. Jovanović je kazao kako je Hrvatskoj potrebna  oluja mozgova, ali da mnogima (onima koji napadaju Vladu) upravo mozak nedostaje. Matić je kazao kako samo čeka da Bozanić počne s oltara vikati: “Ne čujem dobro”.

“Hrvatskoj je zaista potrebna oluja, ali oluja mozgova u kojima nije bitno kojeg ste roda, kojeg ste spola, koje ste stranačke i vjerske pripadnosti. Bitno je samo da imate mozak. Čini mi se da mnogima koji napadaju ovu Vladu to nedostaje”, istaknuo je Jovanović. “Tko kaže da nisam za dijalog”, odvratio je ministar na pitanje zašto ne razgovara s predstavnicima Crkve.

“Ja sam za dijalog s ljudima koji otvorenog srca, čistih ruku i dobrih namjera pristupaju dijalogu. Ako šire laže, dezinformacije i neistine, s njima nema dijaloga. Ja od predstavnika Hrvatske biskupske konferencije očekujem da se prvo cijeloj hrvatskoj javnosti ispričaju za laži, dezinformacije i neistine koje su širili u svojim letcima, a zatim da se ispričaju meni i mojoj obitelji zbog uvreda zbog kojih moja obitelj pati”, rekao je Jovanović.

Na poruke pomoćnog biskupa zagrebačkog da nam treba nova Oluja osvrnuo se i ministar branitelja Fred Matić.

“To je važna stvar u Hrvatskoj. Vidite, mene zamaraju s nekakvim dvostrukim mirovinama koje primaju naši dečki i ja sada moram oko toga brinuti. A ustvari mi je sada najvažniji posao da osmislim izgled medalje Oluja 2 i pišem prijedloge predsjedniku za generalske činove Rebiću i Pozaiću. To su jako bitne stvari, treba srušiti ovu narodnu vlast i ukloniti peronosporu i predlažem da signal sa oltara biskupa Bozanića bude: ne čujem dobro, ne čujem dobro. To neka bude znak”, kazao je Matić.

Komentar na Pozaićeve prozivke dao je i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

“Mislim da to dovoljno govori o gospodinu koji je to rekao. Nemam tu nikakav poseban komentar”, rekao je Maras.

Milanović: Nemojte više!

A premijer Milanović apelirao je na ministre nešto kasnije da ne komentiraju zdravstveni odgoj.

“Apeliram na vas ministre da više ne komentirate zdravstveni odgoj. Radimo svoj posao i vjerujemo kako se radi o pravoj stvari”, poručio je Milanović.

“Nema mjesta populizmu. Smatrali smo kako plaće nekolicini treba povećati, ali mnogima i smanjiti. Puno je više novaca ušteđeno na smanjenju koeficijenata do sada – ukupan broj dužnosničkih mjesta je manji, smanjene su brojne plaće.”, komentirao je Milanović smanjenje i povećanje plaća.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=656350

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s