Biskup Pozaić prozvao Vladu komunistima, usporedio ih s nacistima i pozvao na “novu Oluju”!

Index.hr

Piše: J.C.
08.01.2012.

Foto: Goran Mehkek / Cropix

VALENTIN POZAIĆ, pomoćni zagrebački biskup, na tribini o zdravstvenom odgoju istaknuo se rijetko viđenim šovinizmom i govorom mržnje. Aktualnu vlast proglasio je komunističkom i pozvao na novu “Oluju” kojom će ih “pravi Hrvati” svrgnuti.

“Pod krinkom zdravstvenog odgoja nameće se program indoktrinacije ideologije homoseksualizma, erotizacije i seksualizacije djece od najmlađe dobi. Kao da zaboravljaju da je bog stvorio Adama i Evu, ne Adama i Stevu. Sve je to sa svojim partijskim drugovima isplanirao ministar zdravlja i bolesti”, rekao je Pozaić.

Vladu prozvao komunistima i usporedio ih s nacistima

Pomoćni zagrebački biskup na tribini pod nazivom “Jovanovićev zakon o spolnom odgoju u školama je poguban”, koja je održana u prostorijama Tribine grada Zagreba na Kaptolu zapravo je najmanje govorio o zdravstvenom odgoju u školama. Poziv na tribinu iskoristio je kao platformu za obračun s mrskim “komunistima”.

“I nacizam je na vlast došao na vlast putem demokratskih izbora. No, oda su zlorabeći legitimitet zaveli diktaturu. Treba li uopće upozoravati na sličnost s današnjim komunistima?”, izjavio je Pozaić.

Drvljem i kamenjem po “drugu Jovanoviću”

Cijeli niz uvreda uputio je na račun Željka Jovanovića, nazvavši ga “drugom ministrom”. Prema Pozaiću, Jovanović širi netrpeljivost i koristi svoj mandat za nametanje vlastitih mišljenja i stavova, te ne dopušta mogućnost izbora.

“Jovanović ponavlja iste bedastoće i ne pogleda se u ogledalo savjesti. Ova vlast već nas je uvela u ekonomsko smeće, a sada nas želi uvesti i u moralni kaos”, kaže Pozaić, kojemu je sve što je naveo poslužilo kao “šlagvort” za tvrdnju da “Hrvatskoj treba nova Oluja i nova lustracija”.

Crkva poziva na rušenje vlasti

“Svi mi ovdje okupljeni smo u povorci naših slavnih generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Mi smo za hrvatsku državu, državu ponosa časti i dostojanstva”, kazao je Pozaić, koji nije propustio ni dovesti u pitanje legitimnost aktualne vlasti.

Na izbore je, tvrdi Pozaić, izašlo 45 posto birača, a od toga su “30 posto glasali za komuniste”. “Izborni zakon je takav da im dopušta pobjedu. A tko ih je birao? Prepuštanje odgovornosti drugima je zločin. Što možemo napraviti? Neka nam primjer budu branitelji Gotovine i Markača, koji prije presude nisu posustajali. Kada se narod organizira, onda će im pristupiti i kardinali i biskupi”, kazao je Pozaić.