Don Ćubelić o kritikama na račun Crkve: Neki bi htjeli mrtvog Boga, a najdraži bi im bio mrtav hrvatski narod

Index.hr

Piše: M.L.
petak, 4.1.2013. 22:25

Don Ćubelić o kritikama na račun Crkve: Neki bi htjeli mrtvog Boga, a najdraži bi im bio mrtav hrvatski narodIlustracija: photo.hr

DON TOMISLAV ĆUBELIĆ predvodio je danas minu u splitskoj katedrali Sv. Duje u povodu 21. obljetnice odlaska bivše JNA iz Splita te za umrle članove HDZ u povodu 23. obljetnice osnutka splitskog HDZ-a koja će biti sutra obilježena svečanom sjednicom gradskog odbora te stranke. Kao što to biva u posljednje vrijeme na mnogim misnim slavljima diljem Hrvatske, Ćubelić se osvrnuo na “etiketiranje i kritiziranje” Crkve u javnosti.

“Uvijek ima dežurnih higijeničara koji bi Crkvu i hrvatski narod stavili u mišju rupu i zato i jeste grmljavina na Crkvu, ali Crkva se ne da stjerati u mišju rupu jer mišja perspektiva nije ljudska perspektiva”, kazao je don Ćubelić. Dodao je da se Crkva “neće pogrbiti”.

“Iznad Crkve je živi Bog, ona se pred nikim drugim ne prigiba. Uspravni su bili kardinali Stepinac i Kuharić, a takav je i Bozanić. Pošto nema apstraktnog i privatnog Boga, onda nema ni apstraktnog i privatnog vjernika. Ni Crkva ni hrvatski narod nisu pozvani samo da promatramo i zagovaramo nečije ideje, nego da i djelujemo”, kazao je don Ćubelić.

Pritom je ustvrdio kako ima ljudi kojima bi “najdraži Papa bio mrtav Papa, najbolja Crkva mrtva Crkva, a najbolji narod mrtav hrvatski narod. Jučerašnje ideologije mogu zavesti čovjeka, ali ga na kraju ostave potrošenog”, zaključio je don Ćubelić.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/don-cubelic-o-kritikama-na-racun-crkve-neki-bi-htjeli-mrtvog-boga-a-najdrazi-bi-im-bio-mrtav-hrvatski-narod/655515.aspx

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s