Ivica Šola za Glas Slavonije: Ima li ministar Jovanović vaginu?

Index.hr

Piše: R.I.
Ivica Šola za Glas Slavonije: Ima li ministar Jovanović vaginu?

Foto: Vojko Bašić/Cropix

KOLUMNIST Glasa Slavonije Ivica Šola osvrnuo se na uvođenje zdravstvenog odgoja u tekstu naslova “Ima li ministar Jovanović vaginu?”.

Šola piše kako bi prema kurikulumu “već u četvrtom razredu osnovne škole djeca trebala znati opisati razliku roda i spola, prema onome “ja sam muškarac s vaginom”, odnosno “ja sam djevojčica s penisom”.”

Šola dalje komentira kako je znanstvena istina posve drugačija od one kakvu prezentira “agresivni i netolerantni Jovanović”. Svoju tvrdnju dokazuje istraživanjem koje je pokazalo da žene i muškarci i dalje, suprotno rodnoj teoriji, u izboru posla biraju one koji su tradicionalno muški, tj ženski te da je slično i kod muške i ženske djece pri izboru igračaka.

“I dok same skandinavske zemlje napuštaju rodnu teoriju kao neznanstvenu ideološku konstrukciju, ministar Jovanović i kukuriku vlada istu uvodi u škole i to u sklopu zdravstvenog odgoja!? Kakve, naime, homoseksualnost ili ideologija bilo koje vrste ima veze sa zdravstvenim odgojem? Zar tome nije mjesto, kada već uvode, u građanskom odgoju?”, piše Šola u svom komentaru i dodaje kako se opet događa “onaj proces balkanskih provincijalaca koji stalno “uvoze otrcane klišeje sa Zapada”, klišeje koji je sam taj Zapad bacio u smeće”.

“Tako je i ova vlast samo komunističku ideologiju zamijenila rodnom ideologijom, s istom isključivošću i nesnošljivošću prema drugačijima. Nebitno im je gospodarsko, demografsko…, itd. propadanje zemlje, važnije je širiti (rodnu) ideologiju, pri čemu je ministar Jovanović od muškarca s petokrakom postao “muškarac s vaginom”.”, zaključuje Šola u svojoj kolumni za Glas Slavonije.