Uhitila ga policija: Župljani organizirali potjeru za svećenikom

Net.hr

Kod Koprivnice se u petak odvijala prava drama, koja je završila potjerom po cesti nakon koje je intervenirala policija. Naime, župljani Koprivničkog Ivanca slijedili su svećenika koji je selio u Belicu, uvjereni da ih je opljačkao.

Svećenika Ninoslava T. privela je policija nakon potjere koju su za njim organizirali župljani Koprivničkog Ivanca pokraj Koprivice zbog sumnje da ih je opljačkao. Velečasni se naime već danima seli u rodnu Belicu u Međimurju nakon što je razriješen službe u podravskome mjestu. Njegovi župljani uvjereni su da odvozi stvari koje mu ne pripadaju.

Kažu da je svećenik k njima prije dvije i pol godine došao s jednom prikolicom, a odvezao ih je deset. Kažu da je uzeo sve što mu je bilo pri ruci – od računala, alata, kosilice, namještaja i posuđa do četke za WC i, što je najgore, vrlo vrijedne stare knjige na latinskom te relikvije, piše Večernji list.

Uhićen zbog prometnih prekršaja

Zato su u petak oko 10.20 sati, kad se svećenik uputio iz Koprivničkog Ivanca u Belicu s natovarenim Hyundaijem, dva mještanina odlućila slijedilti župnika! Nakon nekoliko kilometara, u selu Đelekovcu s Hyundaijevog krova počele su ispadati stvari, pa su ljudi alarmirali policiju koja je svećenika zaustavila u Prelogu i privela ga u koprivničku policijsku postaju na razgovor.

Dragutin Brljak iz PU koprivničko-križevačke je kazao da su zasad utvrdili da je svećenik počinio nekoliko prometnih prekršaja, a vjerojatno će se provesti i kriminalistička istraga po prijavi mještana Koprivničkog Ivanca.

Inače, prije dvije godine mještani su se žalili kako je odmah po dolasku u njihovu župu svećenik poskupio cijenu crkvenih usluga te iz župne crkve sv. Ivana Krstitelja izbacio stare orgulje na dvorište župnog dvora.

Danas.hr
24.08.2012.

http://danas.net.hr/hrvatska/zupljani-organizirali-potjeru-za-svecenikom-uhitila-ga-policija

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s