Srpski mediji: Nadbiskup Stanislav Hočevar kupio otetu kuću!

Politika Plus

Regija , objavljeno u 11:37h, 18.08.2012.g

BEOGRAD

Autor: PolitikaPlus

Beogradski nadbiskup i njegov suradnik uselili su se u moju obiteljsku kuću u Budmanijevoj ulici 37, koju su mi oteli kamatari, tvrdi Gordana Trifunović. Kamatari su mi oteli kuću u rujnu prošle godine i prodali su je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru. I pored svih mojih upozorenja da je kuća moja i da sudski spor oko nje još traje, Hočevar me nije htio saslušati, već me izbacio na ulicu, prenosi Kurir

Gordana je 2009. godine s agencijom „Kruna trejd“ potpisala ugovor i od njih pozajmila 50.000 eura. Svoju kuću u Budmanijevoj ulici broj 37, koja kako kaže, vrijedi 350.000 eura, stavila je pod hipoteku.
– Tri pune godine borim se s kamatarima. U ugovoru koji sam potpisala s agencijom, pisalo je da će mi mjesečna kamata biti dva posto, a kad sam otišla da  platim prvu ratu, vidjela sam da je kamata četiri posto. Tako su počeli moji problemi.

A tada su me počeli i fizički zlostavljati, tukli su me, udarali palicom po glavi… Ne možete ni zamisliti kakve su to torture! Sve sam to podnjela, a kad sam pomislila da će se sve to mirnim putem riješiti, moja kuća se pro­daje Hočevaru, odnosno Ro­bertu Zajcu, prvom čovjeku beogradskog nadbiskupa i zastupniku pokreta fokolara Marijino djelo – kaže ona i dodaje da je Prvi osnovni sud naložio da izađu iz njene kuće, ali da to nisu učinili.

– Bez srama idu protiv zakona – ogorčena je Gordana.

Kurir tvrdi da su zvali Beogradsku nadbiskupiju, ali nadbiskup Stanislav Hočevar nije želio komentirati ovaj slučaj, nakon toga su kontaktirali  Roberta Zajca, ali on nam je samo potvrdio kupnju te kuće.

– Da, kupili smo tu kuću, a za sve ostale informacije pozovite našeg odvjetnika – kaže Zajc.

Gordana Trifunović

Gordanina kuća u koju je uselio  pokret fokolara

Šta je pokret fokolara

Pokret fokolara ili Marijino delo osnovan je 1943. godine u Italiji. Ovaj pokret je katolički i deluje u 182 zemlje i njegovi članovi vjeruju da je Božji plan da se cjelokupno čovječanstvo ujedini. U Srbiji djeluje u okviru Katoličke crkve i na webu se navodi kao jedan od pokreta.