‘Crkva je danas bahata, a o korupciji nije baš bila glasna’

HNS-OVAC RADOŠ ODGOVARA

Datum objave:
17.08.2012 10:40

Autor: tportal.hr/Slobodna Dalmacija

Nakon što je biskup Vlado Košić jučer oštro osudio činjenicu da premijer Zoran Milanović prije dva mjeseca nije došao na misu za domovinu, poručivši mu da ne mora dolaziti ni na misu za Božić, u SDP-u su ostali – bez komentara. No zato se oglasio Jozo Radoš iz HNS-a, poručivši kako su takve poruke ‘ništa drugo nego bahatost crkve’

‘Dolazak na misu je pravo svakog pojedinca, kao i nedolazak. Uvjetovati u tom smislu bilo kome je li poželjan, nepoželjan ili nije dobrodošao na misu, to nije ništa drugo nego bahatost Crkve’, rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Radoš komentirajući verbalni ispad biskupa Košića.

Komentirajući pak nedavnu izjavu biskupa đakovačko-srijemskog i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije Marina Srakića, koji je rekao da se izmjenama Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji ‘Sabor igra Boga’, Radoš je rekao: ‘Parlamentarna većina se ne igra Boga, nego ispunjava program i obvezu prema svojim biračima. Tu vrstu obaveze Katolička crkva nema, ali ima neke druge obaveze. Imala je recimo obavezu upozoriti na kriminal i korupciju koji su se širili zemljom posljednjih 10 godina, a nisam primijetio da su oko toga bili toliko glasni.’