Bivši srpski svećenik šipkom ubio ovisnika: Peranović se “proslavio” premlaćivanjem štićenika u Crnoj Reci

Izvor: Index.hr

Piše: I.Kri.

Bivši srpski svećenik šipkom ubio ovisnika: Peranović se "proslavio" premlaćivanjem štićenika u Crnoj Reci

Screenshot: YouTube

BIVŠI upravitelj srpskog centra za odvikavanje od ovisnosti Crna Reka Branislav Peranović udarcem šipkom u glavu je ubio štićenika Centra za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice.

Bivši pravoslavni svećenik Peranović, koji je sada upravitelj toga centra, je posumnjao da je štićenik unio drogu, nakon čega ga je udario u glavu i na mjestu usmrtio, piše B92. Svećenik je uhićen ubrzo nakon ubojstva 39-godišnjeg Nebojše Zarubca u 22:20 sati.

Tvrdio da su batine neophodne za dobrobit štićenika

Branislav Peranović je javnosti postao poznat 2009. godine kada su objavljeni snimci prebijanja lopatom štićenika u Duhovno-rehabilitacijskom centru Crna Reka. Zbog tih prebijanja tada protojerej Peranović je bio na sudu, ali do danas nije donesena presuda. U početku je negirao da je naređivao premlaćivanja, ali je potom objavljena i snimka na kojoj sam tuče mladića. Poslije je pokušavao opravdavati batine kao terapeutske i neophodne za dobrobit štićenika.

Štićenici centara koje je vodio Peranović govorili su da ne dobivaju lijekove kada se razbole. Srpska pravoslavna crkva optužila je ponašanje svećenika, a vladika Artemije je Peranovića smijenio te je raspušten nelegalni stacionar u manastiru Crna Reka. U međuvremenu je Peranović samoinicijativno napustio manastir, a potom je 2010. godine došao u Jadranksu Lešnicu gdje je postao upravitelj centra za odvikavanje od ovisnosti “Sretenje”.

“Nisam odustao od svoje misije ni kada su me optuživali da sam batinaš”

“Nikad se nisam prestao baviti spašavanjem duša onih koji su na svom životnom putu posrnuli. I poslije hajke koja se vodila protiv mene, kad sam optuživan da sam batinaš i siledžija, nisam odustao od svoje misije”, rekao je Peranović.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s